Grad

Vlahušić: Zaustavljena naplata garancija golferima

Vlahušić: Zaustavljena naplata garancija golferima

Grad Dubrovnik je zaustavio najavljenu naplatu garancija u iznosu od 1.95 milijuna kuna od tvrtke Razvoj golf zbog kršenja ugovora o koncesiji za tvrđavu Imperial dok se ne uspije proučiti cjelokupna dokumentacija, potvrdio je u četvrtak u Dubrovniku gradonačelnik Andro Vlahušić.
Naime, zbog neispunjavanja obveza iz koncesijskog ugovora Grad Dubrovnik je prošli petak donio odluku o naplati 1.9 milijuna kuna garancija. Na tu odluku su reagirali iz Razvoj golfa u ponedjeljak 23. studenog priopćenjem u kojem su među ostalim naveli kako će ‘biti prisiljeni zatražiti zaštitu pred nadležnim arbitražnim sudištem, ali i iskoristiti i sva ostala pravna sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi zaštitili svoje pravne interese, a što će naposljetku zasigurno prouzročiti nastanak financijske štete za Grad Dubrovnik’.
Upitan za komentar ove situacije gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić rekao je danas kako su iz Razvoj golfa naknadno dostavili produljenje roka bankovnih garancija, te kako je u tijeku proučavanje cijele dokumentacije.
– Grad Dubrovnik ima pravo svatko tužiti, ali mi u prvom redu trebamo braniti svoje interese. Mi smo u prošli petak poslali PBZ-u aktivaciju mjenica jer su isticale i to je bio zadnji dan kad je Razvoj Golf trebao napraviti sve ugovorne obaveze. Mi smo u ponedjeljak dobili produljenje garancija neograničeno i dokumentaciju u kojima Razvoj Golf s njihove strane pokazuje da su Grad i Gradsko vijeće sukrivci zašto nije napravljeno sve ono što piše u ugovoru o koncesiji – rekao je Vlahušić te dodao kako je u ovom trenutku zaustavljena naplata garancija.

– One su i dalje kod PBZ-a i mogu na naš nalog biti aktivirane i naplaćeno 1.95 milijuna kuna, a trenutno proučavamo svu dokumentaciju. Ne želimo naplatiti nešto ako možda nismo u pravu. Kad donesemo odluku onda ćemo vidjeti što učiniti s garancijom, naplatiti ih ili povući. Važno je da su sada bankarske garancije naplative na prvi poziv gradonačelnika – rekao je Vlahušić.

Inače, odluka o naplati garancija donesena je krajem proteklog tjedna jer Razvoj golf d.o.o. kao koncesionar nije počeo s izvođenjem radova na rekonstrukciji tvrđave Imperial, koji su trebali biti završeni do 17. kolovoza 2015. godine. Posljedično, do 17. listopada nije ishođena uporabna dozvola, odnosno do 17. studenog nisu ishođene dozvole potrebne za obavljanje djelatnosti. Dodatno, do 17. travnja 2014. godine Razvoj golf d.o.o. bio je dužan izraditi glavni projekt, a do 17. lipnja iste godine godine ishoditi potvrdu na glavni projekt, međutim niti jednu navedenih obveza nije ispunio čime su se stekli uvjeti za naplatom dvije bankovne garancije u iznosu od 1.9 milijuna kuna.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist