Sport

VLAHUŠIĆ „Zašto dubrovačkih sponzora nema u dubrovačkom sportu?“

VLAHUŠIĆ „Zašto dubrovačkih sponzora nema u dubrovačkom sportu?“

Dubrovačkih sponzora u dubrovačkom sportu nema. Smiješno je da smo lani od turizma ‘okrenuli’ oko 5 milijardi kuna, a u sportu nema sponzora – pojadao se danas gradonačelnik Andro Vlahušić govoreći o izvorima financiranja dubrovačkih sportskih klubova.

– Tu i tamo se pojavi neki sponzor, ako mu je dijete eventualno u tom klubu pa postoji motiv. Osim Juga i ponekog kluba, preko 90 posto svih troškova klubovima financira Grad Dubrovnik. termini su besplatni, svi licencirani treneri su na plaći DSŠ-a, sufinancirat ćemo i putovanja. Ne može se reći ‘neka Grad Dubrovnik napravi sportske objekte pa će to onda koristiti turističke tvrtke pa će turizam rasti’. To je potpuno krivo. Da vidimo koliko bi hotelske kuće uložiti u atletski stadion? Koliko bi bili spremni preuzeti dio kredita od 15 milijuna kuna? Da kažu ‘financirat ćemo pa ćemo zakupiti dio termina’. Vjerojatno nitko neće htjeti ništa. Za koga onda to radimo? – izjavio je Vlahušić.

Inače, Vlahušić je istaknuo kako su u tijeku pregovori s DUUDI-em o prijenosu ili kupnji zemljišta na Glavici Babinog kuka za budući atletski stadion ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna, a slijede i razgovori s ulagačima o mogućem javno-privatnom partnerstvu za stadion u Lapadu. Što se tiče projekta Gospinog polja, Vlahušić najveću prepreku vidi u nerealnim cijenama ‘kvadrata’, što bi se, nada se Vlahušić, trebalo riješiti izvlaštenjem.

Vlahušić je također najavio kako je Grad Dubrovnik spreman u idućih dvije do tri godine osigurati 50 milijuna kuna za školsku sportsku infrastrukturu.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr