Natrag
17.8.2017 05:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Vlahušić zasjeo na Željezno prijestolje!

11.6.2014 @ 13:36 Ana Prohaska dulist IN
14;14

Podijelite:

Svečano otkrivanje Željeznog prijestolja održano je danas ispred palače Sponza.

Javnosti će biti izloženo sve do petka, 13. lipnja, u 18 sati.

Željezno prijestolje iz megapopularne serije „Igra prijestolja“, stiglo je u Dubrovnik i izloženo je za sve fanove, Dubrovkinje i Dubrovčane.
Potsjetimo, Prijestolje je okosnica sada već kultne HBO serije „Igra prijestolja“, dijelom snimane i u Dubrovniku, koji je poslužio kao idealna kulisa za Kraljev Grudobran. Četvrtu sezonu „Igre prijestolja“ premijerno gledamo na HBO-u ponedjeljkom u 20.05h, a već u jutranjim satima je dostupna na HBO GO usluzi, na kojoj su dostupne i sve prethodne sezone „Igre prijestolja“.

Željezno prijestolje izloženo u Gradu je zapravo replika originala iz serije napravljena u prirodnoj veličini i „moćnih“ je dimenzija. Prijestolje je visoko 220 cm te široko 165 x 185 cm, a njegova težina je čak 135 kg.

Slavno prijestolje u Dubrovnik doveli su HBO Adria i New Europe Market konferencija, gdje će za javnost biti izloženo tijekom trajanja New Europe Market.

S obzirom na tragičnu situaciju koja je pogodila našu zemlju, Željezno prijestolje će u Dubrovniku biti povezan sa humanitarnom akcijom za žrtve poplava. Naime, HBO poziva sve posjetitelje Željeznog prijestolja da se pridruže u skupljanju pomoći i, prije nego sjednu na Prijestolje, nazovu donatorski telefon na broj 060 90 11.

A na prijestolje je danas svečano zasjeo I dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana