Aktualno

Vlahušić: Zadovoljan sam što nisam kriv!

Vlahušić: Zadovoljan sam što nisam kriv!

Premda nikakva sudska presuda u procesu za aferu Šipan nije donesen, gradonačelnik Vlahušić sam je sebi presudio da – nije kriv.

Tako je barem zvučalo njegovo obraćanje medijima. Vlahušić je uvodno kazao kako je „izrazito zadovoljan što smo konačno nakon dvije godine dana suđenja na svjedočenju predsjednika DPDS-a dobili potvrdu onoga što dvije godine uzaludno pričam, a rijetko tko mi je vjerovao“. Iako, treba podsjetiti, nikakva, pa ni nepravomoćna presuda nije donesena.

– Dobili ste transkripte, koji su javni i iz kojih se jasno vidi nekoliko činjenica. Prva, da novac koji je uplaćen, po izjavi predsjednika Društva nije nikakav novac Grada, već Društva. Drugo, ja osobno ni Grad Dubrovnik nije dao nikakav nalog za plaćanje, niti tražio da se ta zgrada kupi. To je samostalna odluka predsjednika Društva i Malog vijeća. Treće, kad je uplata napravljena, nisam bio obavješten, nego tek nakon 15 dana. Sve ovo, da je bilo rečeno pred dvije godine, dubrovačka javnost imala bi potpuno drugu sliku – rekao je gradonačelnik.

– Jedini sam čovjek u Hrvatskoj protiv kojeg je USKOK podnio prijavu i ima suđenje zbog nematerijalne štete. Znači, ne postoji nikakva materijalna štetea za bilo koga. To će završiti kako završi, vjerujem sudu. Suđenje je pokazalo da sam pune dvije godine dana govorio istinu, iako su brojni mediji u Gradu živjeli dvije godine od toga, širili laži i neistine – istaknuo je gradonačelnik, još jednom prejudiciravši odluku suda. Ni to mu nije bilo dosta, već je katastrofalan učinak afere po njega i njegov imidž povezao s – dobrobiti za građane.

– Građani Dubrovnika će i zbog suđenja i zbog cijele ove afere, pristupa koji je još bio u kampanji, dobiti 50 milijuna kuna u proračun. Stav ministrice kulture i stručne radne skupine Vlade RH, pisani dokument po kojem upravljanje zidinama u cijelosti prelazi Gradu Dubrovniku. To će se ostvariti za koji mjesec, nije potreba raditi preko ljeta. Ali u proračunu za 2013. godinu u stavci prihoda sa zidina će stajati oko 60 milijuna kuna. S tim ćemo obnoviti zidine, biskupsku palaču, riznicu Katedrale, Lazarete. Građanima ćemo zbog povećanog prihoda smanjiti namete i prirez – kazao je Vlahušić.

– Ja imam štetu, ali građani će dobiti 50 milijuna kuna godišnje. Po stanovniku je to nekih 1200 kuna, koje će svaki građanin temeljem suđenja u Splitu dobiti. I to trajno – zaključio je u samo sebi svojstvenom stilu gradonačelnik Vlahušić.

Dakle, poštovani Dubrovkinje i Dubrovčani, ne preostaje Vam ništa drugo nego, prema gradonačelnikovu naputku, na e-mail adresu Grada Dubrovnika poslati broj svog žiro-računa.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist