Grad

Vlahušić: Zadovoljan sam jer građani nisu izlazili, a stručnjaci u Libertasu su ‘garažirali’ nove autobuse

Vlahušić: Zadovoljan sam jer građani nisu izlazili, a stručnjaci u Libertasu su 'garažirali' nove autobuse

Tehnički gradonačelnik Dubrovnika rekao je u četvrtak u Dubrovniku kako tijekom noći nije bilo ozljeda i zastoja te kako je zadovoljan jer su građani poslušali preporuku i nisu izlazili iz kuće nakon snijega koji je pao u noći s utorka na srijedu.
-Danas nastavljamo s čišćenjima ulica, a sljedeći tjedan nas možda čeka nova hladnoća. Ovo je bila odlična vježba i vidjeli smo i gdje se možemo još bolje pripremiti – rekao je Vlahušić
Zamjenik tehničkog gradonačelnika Željko Raguž rekao je kako statistički gledano više problema zbog zimskih uvjeta bude na kontinentu nego što je bilo kod nas.
– Danas nastavljamo raditi više na sporednim ulicama, prioritet su nam bile glavne žile kucavice – rekao je Raguž.
Na naš upit hoće li se Libertas bolje pripremiti kako u slučaju novog vala hladnoće ne bi grad ponovno ostao na pet ‘drvenjaka’, Vlahušić je odgovorio kako svi autobusi imaju zimsku opremu, no kako nisu prometovali da ih se ne dovede u opasnost.
– Stručnjaci u Libertasu su procijenili da se novi autobusi ne stavljaju u pogon iako svi imaju zimsku opremu. Uvjeti na cesti su bili takvi da nije bilo sigurno prometovati – rekao je Vlahušić.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović