Grad

Vlahušić: Vićan je gospodar dubrovačkog HDZ-a, a Grad Dubrovnik će ‘raskrstiti’ s neprijateljskim PBZ-om

Vlahušić: Vićan je gospodar dubrovačkog HDZ-a, a Grad Dubrovnik će 'raskrstiti' s neprijateljskim PBZ-om

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je u srijedu u Dubrovniku kako postoji dogovor HDZ-a, Dubrovačkog demokratskog sabora (DDS) te liste Srđ je Grad da ne podrže proračun Grada Dubrovnika za 2017. godinu, a dodao je i kako će tražiti od resornih Ministarstva da ne produlje odobrenje za rad dubrovačkoj žičari zbog neplaćanja koncesije.
Vlahušić se obratio novinarima nakon što je sa sjednice Gradskog vijeća u ponedjeljak skinuto nekoliko točaka dnevnog reda, među ostalim i odluka o raspodjeljivanju viška sredstva iz 2015. godine u iznosu od 25 milijuna kuna, kao i rebalans proračuna i odluka o zaduživanju Grada za potrebe izgradnje groblja Dubac.
– HDZ-u je usvojeno desetak amandmana u iznosu od 2.5 milijuna kuna, a predsjednik DDS-a Pero Vićan zaprijetio je predsjedniku Gradskog vijeća HDZ-ovom Matu Frankoviću da ne smije podržati te točke ako želi biti predsjednik Vijeća jer će ispasti da se prodao za 2.5 milijuna kuna – rekao je Vlahušić te poentirao kako je ‘Pero Vićan gospodar dubrovačkog HDZ-a’.
Napomenuo je kako bez proračuna nema Studentskog doma za kojeg je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije nedavno odobreno financirajne u iznosu većem od 150 milijuna kuna.
– Građani moraju znati da ukoliko se ne usvoji proračun za narednu godinu do kraja ove, prvi sljedeći proračun je moguć tek u rujnu sljedeće godine – rekao je Vlahušić te dodao kako će Dubrovnik onda biti u ”nesigurnim vremenima”.

Tražit ću od Ministarstava da ne produže dozvolu žičari
Vlahušić je rekao i kako će danas tražiti od ministara Zdravka Marića i Olega Butkovića da ne ‘izdaju produženje za rad dubrovačke žičare’.
– Plaćanje koncesije nije još uvijek riješeno, a 8. srpnja ističe postojeće godišnje dopuštenje – rekao je Vlahušić.
Napomenuo je i kako će Grad Dubrovnik uskoro krenuti u proces promjene poslovne banke zbog, kako kaže, neprijateljskog odnosa s PBZ-om.
– Bivše Poglavarstvo Grada Dubrovnika je donijelo odluku da je PBZ naša poslovna banka, a sada ćemo ići u javni natječaj. PBZ se ponaša potpuno neprofesionalno, a jedna od stavki natječaja bit će pomoć u rješavanju dugovanja između PBZ-a, Grada i Midia grupe za kredit od 12 milijuna eura koji Grad ima kod PBZ-a za projekt Javne garaže na Ilijinoj glavici – rekao je Vlahušić te dodao kako će sada tražiti banku koja neće biti ‘neprijatelj Grada’.
Vlahušić je napomenuo i kako je Franjo Pašalić dobio dopuštenje za rad na marini na lapadskoj obali tijekom sezone

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist