Natrag
23.4.2014 15:44

dulist

Vlahušić stolovima kupuje mir i birače

19.9.2012 @ 14:17 Andrea Falkoni Račić Aktualno
Vlahušić stolovima kupuje mir i birače

U posljednjih 5 godina ukupna pokrivenost javnih površina Povijesne jezgre Dubrovnika stolovima i stolicama sa 3036 metara kvadratnih iz 2007., porasla je na 3588 metara

kvadratnih ove godine, a zakup plaća ukupno 136 objekata.

Podatak je to koji svjedoči kako iz godine u godinu, stolovi i stolice polako, ali sigurno istiskuju iz gradskih mira preostale stanovnike. Mnogi su još bivšoj gradskoj upravi spočitavali kako su dozvolili prevelik broj stolova i stolica, no ni ova aktualna gradska uprava nije ništa bolja. Naprotiv, za njenog mandata povećana je površina gradskih ulica i trgova na kojima su dati zakupi. Nastavila je, očito, politiku, kupovanja mira i birača, jer svakim stolom više mogao bi biti sigurniji glas na izbornom listiću.  

Povećanje broja stolova lako se mogu iščitati iz Plana korištenja javnih površina povijesne jezgre Grada Dubrovnika iz 2007. godine te iz njegovih čestih izmjena i dopuna. U isto to vrijeme povećava se i broj ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri Dubrovnika koji plaćaju zakup.

U samo pet godina površina unutar zidina prekrivena stolovima i stolicama porasla je za čak 552 metra kvadratna. Zakup gradskim vlastima plaća čak 136 objekata.

Više o povećanju ukupne površine pod stolovima i stolicama unutar povijesne jezgre Dubrovnika, pročitajte u novom broju duLista.
 
O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica povijesti i etnologije, igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela raditi kao - novinarka. Iskreno, nikad se baš ni nisam mogla zamisliti kako u nekoj školi radim kao profesorica. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana