Aktualno

Vlahušić pozvao DORH među vatrogasce!

Vlahušić pozvao DORH među vatrogasce!

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić uputio je poziv državnom odvjetništvu i policiji da istraže sporne javne nabave iz 2008., a najavio je i osobni angažman u rješavanju organizacijskih i formalnih nesuglasica, piše na stranicama Grada Dubrovnika.

Sve to rekao je Vlahušić na sastanku sa zapovjednicima Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik i Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika Stjepkom Krilanovićem i Antom Grčićem.

Sastanak je iniciran nakon sjednice Gradskog vijeća na kojoj je vijećnik HDZ-a Antun Kisić upozorio na alarmantno stanje u dubrovačkom vatrogastvu. Sve na temelju dopisa kojeg je dobio, a koje je dostavljeno Vlahušić i predsjednici Gradskog vijeća Olgi Muratti.

Kako dalje navode iz gradske uprave, na sastanku s vatrogasnim zapovjednicima je zaključeno kako materijalni problemi u poslovanju Javne vatrogasne postrojbe uglavnom proizlaze iz izostanka povrata sredstava od strane Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, radi čega je pokrenut i upravni postupak.

S druge strane, Grad Dubrovnik, hvale se gradski službenici, redovito izvršava svoje obveze te će se proračunskim izdacima za vatrogasce dodati i 600 tisuća kuna duga preuzetog od Republike Hrvatske.
Stručna tijela ministarstva i Državne uprave za zaštitu i spašavanje izvršit će nadzor te utvrditi tehničke potrebe dubrovačkih vatrogasaca kako bi se temeljem tog stručnog nalaza moglo investirati u novu opremu, najavljeno je na sastanku.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist