Grad

Vlahušić: Podignut ću kaznenu prijavu protiv DPDS-a, Kapetanić: To je predizborni folklor

DPDS

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić najavio je podizanje kaznene prijave protiv Društva prijatelja dubrovačke starine, koje više od pola stoljeća upravlja dubrovačkim zidinama. Razlog – njihovo odbijanje da podignu cijene karata sa 100 na 120 kuna.
-Pravnici razmatraju mogućnosti, prikupljamo dokumentaciju. Ja smatram kako to treba napraviti, a konzultiram se u kojem obliku to napraviti, jer pitanje kaznene prijave je pitanje odgovornosti prema građanima grada Dubrovnika– smatra gradonačelnik Vlahušić.
– Šteta je napravljena. Pet godina uporno ponavljam i pišem pisma, a rijetko kada dobijem pozitivan odgovor. Svake druge godine dođe do povećanja cijena. Cijene su bile 30 (grupne karte) i 50 kuna (pojedinačne karte) 2008. godine, a danas su na 100 kuna za obje kategorije. Kako natjerati ljude koji kažu da ne postoje tržišni uvjeti da se podigne cijena – ističe dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.
Iz DPDS-a su istaknuli pak kako ovakve najave drže predizbornim, te poručuju kako od svoje odluke neće odustati.
– Mi to smatramo malo predizbornim folklorom, a malo i pritiskom na nas. Činjenica je da smo trenutno među najskupljim u Europi. Naša odluka da ne podignemo cijene je dobro promišljena jer smo trenutno skuplji čak i od francuskog Louvrea – komentirao je ovakve Vlahuićeve najave tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić te dodao kako Društvo samo poštuje odredbe ugovora koje ima potpisano s Gradskim vijećem Dubrovnika.
– Sukladno odredbama tog ugovora, DPDS je taj koji može predlagati povećanje cijena, tako da bi kaznena prijava onda išla valjda za poštivanje ugovornog odnosa? – u čudu je Kapetanić.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist