Aktualno

Vlahušić opet kritizirao kulturnjake

Vlahušić opet kritizirao kulturnjake

Gradonačelnik Andro Vlahušić još je jednom s današnjeg kolegija uputio kritiku dubrovačkim kulturnim ustanovama.

Naglasio je, naime, kako za 53 milijuna kuna, kolika su izdvajanja za kulturu, ne mogu očekivati da će samo glumiti i svirati u okviru onoga što im plaća Odjel za kulturu. No, naglasio je kako se to ne odnosi samo na Kazalište i Orkestra nego na sve javne ustanove u kulturi. Gradski kulturnjaci, mišljenja je Vlahušić, moraju se malo više potruditi animirati djecu predškolskog i školskog uzrasta, jer im bez animacije sutra isti neće biti publika.

– Na tom području jednostavno treba više suradnje i kooperativnosti – izjavio je Vlahušić, 'naredivši' nadležnim pročelnicima Ani Hilje Čagalj i Mihu Katičiću da zajedno s ravnateljima kulturnih ustanova te osnovnih škola održe kolegij kako bi se razgovarala o ovom problemu.

Sve to rekao je u sklopu rasprave o javnim potrebama u predškolskom odgoju na svom kolegiju uoči subotnje sjednice Gradskog vijeća. Kad smo kod Vijeća, bit će zanimljiov vidjeti hoće li ove Vlahušićeve izjave poslužiti i Peru Vićanu kao nova 'municija' za kritiziranje rada određenih ustanova u kulturi. Vićanu su upravo javne ustanove u kulturi često 'trn u oku'.

 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist