Grad

Vlahušić o Dubrovačkom oku: Kazne nisu učinkovite bez srama

Vlahušić o Dubrovačkom oku: Kazne nisu učinkovite bez srama

Gradonačelnik Andro Vlahušić sa zamjenikom Željkom Ragužem održao je danas konferenciju za novinare na temu servisa za prijavu komunalnih problema ”Dubrovačko Oko”.
Vlahušić je ovom prilikom istaknuo kako će se taj sustav i dalje razvijati te kako je u planu engleska verzija portala, kao i eventualno stimulacija kako građana koji prijavljuju probleme, ali i one koji ih rješavaju. Vlahušić je rekao kako je od početka rada pristiglo nešto više od 380 prijava građana, a zamjenik Raguž istaknuo je kako zna da su s ovim projektom pogodili srž.
-Kad vas na putu zaustavljaju stariji sugrađani i čestitaju onda znate da ste dobro napravili – rekao je Raguž.
Odgovarajući na novinarske upite Vlahušić je odgovorio kako Dubrovačko Oko nije namijenjeno kao represivni aparat te kako će činjenica da će susjedi fotografirati kršenje komunalnog reda biti svojevrsnu korektiv.
Usporedio je ovaj sustav s Poreznom upravom u vrijeme Slavka Linića, rekavši kako je najučinkovitija mjera bila zatvaranje kafića kada se utvrde nepravilnosti te dodao kako kazne nemaju smisla bez srama.
Odgovarajući na upit o opetovanim počiniteljima, poput pojedinaca koji čuvaju parking na cesti paletama, šipkama, stolicama itd. Vlahušić je rekao kako će se to razviti u posebnu kategoriju kojom će se posebno pozabaviti.
Pozvao je građane da se što više javljaju i šalju komunalne probleme putem aplikaca za mobitel koje se mogu naći kako za Android mobitele tako i za Iphone-e.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist