Crna kronikaGrad

Vlahušić: Neću komentirati, neka Europska komisija pošalje službenu notu da se ne mogu kandidirati

Izbori glasovanje Andro Vlahušić

Bivši gradonačelnik Dubrovnika i HNS-ov kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić rekao je u srijedu kako neće komentirati medijske napise o tome kako Grad Dubrovnik, ukoliko mu on bude na čelu, neće moći povlačiti sredstva iz EU zbog Vlahušićeve pravomoćne presude u aferi Šipan, te istaknuo kako će imati nešto za reći tek ako stigne službena nota iz Europske komisije.
Prema pisanju portala Index.hr, zbog ”Izjava časti podnositelja prijave” koje se nalaze u svim ugovorima za povlačenje novca iz strukturnih fondova, a u kojima stoji kako fizička osoba koja predstavlja pravnu osobu, u ovom slučaju gradonačelnik koji predstavlja Grad Dubrovnik, ne smije biti osuđena osoba kako bi se sredstva uopće mogla odobriti, Dubrovnik bi u slučaju da Vlahušić pobijedi u drugom krugu izbora za gradonačelnika 22. ožujka morao odustati od brojnih projekata, među kojima i pročistač za vodu, kao i kandidature za Europsku prijestolnicu kulture.
Vlahušić je ovakve navode odbio komentirati, te rekao kako može nešto reći tek kad Europska komisija uputi službenu notu da”građani nemaju pravo birati koga god hoće.”
”Kad Europska komisija uputi službenu notu da građani grada Dubrovnika nemaju pravo sukladno hrvatskim zakonima izabrati nekoga za gradonačelnika, ja ću na to odgovoriti. Do tad ne želim komentirati”, rekao je Vlahušić.
Inače Vlahušić je pravomoćno osuđen u aferi Šipan na šest mjeseci zatvora uvjetno uz rok kušnje od godinu dana zbog pogodovanja svom tadašnjem koalicijskom partneru, dubrovačkom poduzetniku Peru Vićanu.

Pročitajte još

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist