Aktualno

Vlahušić Milkoviću – poslao pismo!

Vlahušić Milkoviću - poslao pismo!

Iako je riječ o instituciji koja ni više ni manje nego djeluje u samom Dubrovniku gradonačelnik Vlahušić odlučio se na pomalo neuobičajeni potez.

Rektoru dubrovačkog Sveučilišta Mateu Milkoviću poslao je pismo u kojem izražava zadovoljstvo „uspjehom radova na novoj zgradi Sveučilišta i njenog okoliša”. Umjesto da se s rektorom osobno sastao i to mu i priopćio. No, dobro, možda je u tome gradonačelnika spriječio put u Split, gdje se danas i sutra odvija suđenje za aferu Šipan, iako je pismo, piše na webu gradske uprave, poslano jučer.
Vratimo se pismo, pa evo što je gradonačelnik napisao rektoru Milkoviću:

– Kao čovjek koji je u proteklih 15 godina sudjelovao u svim fazama donošenja odluka da se zgrada stare bolnice pretvori u sveučilišnu zgradu, sretan sam da se realizacija prve faze projekta privodi kraju“, piše među ostalim gradonačelnik Vlahušić te predlaže da Grad i Sveučilište nastave suradnju na daljnjem uređenju budućeg prostora sveučilišnog kampusa od Pila, preko parka Gradac do Boninova i parka Čingrija, što je zajednički cilj obje institucije.

Gradonačelnik Vlahušić je u pismu podsjetio na potrebu uklanjanja portirnice i prostora bivših stolarskih radionica bolnice, koje svojom arhitekturom, sadašnjim izgledom i namjenom potpuno odudaraju od novouređenog prostora, a naglasio je i potrebu uređenja zgrade bivše Nautike koja je ostala u vlasništvu Opće bolnice Dubrovnik, a koju treba privesti primjerenoj svrsi i uklopiti u cjelinu prostornog rješenja.

U pismu gradonačelnik obavještava rektora kako je Grad Dubrovnik pokrenuo postupak kupovine nekretnina koje se nalaze ispred Doma umirovljenika. Njihovim uklanjanjem prostor između nove zgrade Sveučilišta i zgrade Rektorata povezat će se u funkcionalnu cjelinu i činiti okosnicu parka sveučilišnog kampusa na prostoru od Parka Čingrija do parka Gradac.

Dio Dubrovnika od Pila do Boninova dobit će potpuno novu, otvorenu vizuru, otvorit će se prema moru, a stvorit će se i reprezentativna pješačka zona od Straduna do Doma zdravlja, ističe se u pismu. Kako bi se zajednički radilo na ostvarenju ovih ciljeva, uskoro će se organizirati kojem će nazočiti predstavnici Grada, Sveučilišta, projektanata zgrade, Opće bolnice Dubrovnik i Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture, kojima je pismo dostavljeno na znanje – zaključio je u pismu Andro Vlahušić.
 

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist