Afera Šipan

Vlahušić: Bit će kako ja kažem!

Vlahušić: Bit će kako ja kažem!

Imaju pravo govoriti što hoće, ali ja ću odraditi mandat do kraja. Ja poštujem zakon, ali će biti onako kako ja kažem – izjavio je gradonačelnik Andro Vlahušić na konferenciji za medije povodom osuđujuće presude na Županijskom sudu u Splitu.

– Što se tiče prvog dijela jučerašnjeg suđenja, nemam ništa protiv nikoga. Svi su sve odradili korektno i nije moje komentirati, nisam očekivao, istina, no poštivam odluku i iza nje stojim. No ono što sam rekao, ponovit ću. Što se tiče sadržaja presude, ona se većim dijelom temelji na lažnom svjedočenju Denisa Orlića, on je osoba koja čini štetu i lažno svjedoči, a što se tiče sadržaja presude, žalit ćemo se jer je nepravomoćna. Otkad sam postao gradonačelnik, smatram da dubrovačke zidine trebaju biti dane Gradu Dubrovniku i sav proračun mora ići Gradu.

Za to nisam imao ničiju potporu jer su svi govorili 'što bi mijenjali ono što je dobro'. To je moja osobna utakmica koju vodim kao čovjek, građanin Dubrovnika, kao gradonačelnik. Nije to lagana utakmica jer zašto bi Orlić odustao od toga da ne mora dati nekome novce. Lakše je lažno svjedočiti – naglasio je Vlahušić.

Vlahušić je opovrgnuo glasine i nagađanja da bi zbog uvjetne osude na godinu dana zatvora mogao podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika.
 – Ja ću svoju utakmicu odraditi do kraja. Ni zbog kakvog pritiska neću promijeniti svoje mišljenje. Svi koji su tražili moju ostavku na to imaju pravo. O nikome neću reći niti jednu lošu riječ. Prošao sam jučer mučninu u želucu zbog obrazloženja presude.

Na pitanje ima li moralnu dilemu što se tiče ostavke, Vlahušić je kratko odgovorio:
– Ne. Uvijek ću se boriti da najvrjedniji novac bude u imovini Grada Dubrovnika.

Što se tiče njegove buduće kandidature, gradonačelnik nije siguran hoće li odustati.
– Središnjica me nije podržala ni na proteklim izborima, neću izići iz HNS-a, a o kandidaturi isključivo odlučujem sam – to je moja osobna odluka, neću biti na teret nikome, odluka je samo moja – ističe gradonačelnik.

– Posao gradonačelnika ću odraditi do kraja ako zakon ne kaže drukčije. Što se tiče izbora i to će biti moja osobna odluka. Neću opterećivati ni HNS ni SDP. Nikome nisam nikad bio prepreka pa neću ni danas – pojasnio je Vlahušić.

– Ja nisam rekao da ću se kandidirati, situaciju ću prespavati, jer ona nije ista kao prije sedam ili deset dana – ističe gradonačelnik.
Na pitanje kako su ga Vrdoljak i Čačić podržali prije, ovako objašnjava situaciju: 
– Sad je drukčija situacija, a službeni stav stranke je ne komentirati nepravomoćnu presudu, uzimam "timeout" – istaknuo je Vlahušić.

Pročitajte još

AFERA ŠIPAN Prošla godina dana…

Nikša Miletić

‘Ovo je obračun zbog afere Šipan’

Nikša Miletić

Orlić: Ništa mu ne zamjeram

Andrea Falkoni Račić