Politika

VLAHUŠIĆ BIRAČIMA ‘Desnici je Dubrovnik važan, neka bude i ljevici!’

Andro Vlahušić Lista za 5

Kandidat za gradonačelnika koalicije HNS-SDP-HSU Andro Vlahušić s kandidatima za zamjenike Tatjanom Šimac Bonačić i Željkom Ragužem održao je završnu konferenciju za medije pred nedjeljne izbore.

– Ovo su bili nepotrebni izbori, no oni su učinili konsolidaciju dubrovačke političke scene, i to će biti najveća vrijednost ovih izbora. Kampanja je bila vrlo korektna, mirna i staložena, bez ispada. Istaknuo je kako su se u komunikaciji s građanima kroz kampanju iskristalizirala četiri prioriteta: pročistač za kojega je jučer Vodovod Dubrovnik raspisao natječaj, dom umirovljenika u Gružu, koji će se početi graditi ove godine kao i trgovački centar u Mokošici te jeftiniji taxi prijevoz, što je, rekao je, ostvareno novim udruženjem Plavi taksi Dubrovnik.

– Pozivam sugrađane da u nedjelju ozbiljno pristupe i izađu na izbore. Vidite da je HDZ, koji je srušio proračun i koji ima svoje dvije liste, doveo i gospodina Karamarka, predsjednika stranke, desnici je Dubrovnik važan. Zato molim sve građane kojim je centar i lijevi centar u srcu, kojega na neki način ujedinjuju ova četiri partnera, da izađu na izbore. Ako se HDZ već toliko potrudio i ako im je Dubrovnik kruna političkih uspjeha, neka onda naši birači ne ostanu doma spavati.

– Nalazimo se u razdoblju korizme. Vodili smo afirmativnu kampanju, a možemo reći da je prava korizma post od loših misli, dok klevetanje drugih, čime su se bavili neki naši konkurenti, ne priliči tome što Korizma zaista i znači. Birači s jedne strane imaju djela i sigurnost, a s druge strane imaju priču, avanturu i vjerojatnu nesigurnost jer kad vam netko priča da će nešto duplo bolje napraviti, a na ni jednom od svojih sastanaka ne reče na koji način zaraditi novac da bi se duplo bolje napravilo onda ne možemo o ničemu govoriti nego o neozbiljnosti. Čak negdje imamo slogane ‘duplo bolje’, a negdje se pojavljuje Dubrovnik na kvadrat. Volio bih znati koji je to ekonomski stručnjak vodi kampanju i samo bi mu napomenuo da kvadrat i duplo nije jednako – istaknuo je Raguž.

Tatjana Šimac Bonačić istaknula je kako ovaj grad nije za nulu kakvim ga neki pokušavaju prikazati već ‘Grad za pet.

 

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist