Politika

Vlaho Orepić napustio Klub zastupnika Mosta

Vlaho Orepić napustio Klub zastupnika Mosta

Vlaho Orepić, bivši ministar unutarnjih poslova, odlučio je napustiti Klub zastupnika Mosta.

Orepić je istaknuo kako će njegovo daljnje političko djelovanje biti usmjereno na postizanje jedne pristojne, uljuđene i uređene građanske Hrvatske, kako prenosi Večernji list.

Podsjetimo, Orepić se nikad nije učlanio u Most, već je s članovima Mosta izlazio na izbore kao nezavisni kandidat.

– Donio sam jednu odluku i želim je podijeliti s javnošću. Ovakav Most, koji u svom djelovanju inzistira na konfliktnoj politici kad je riječ o djelovanju prema van, a unutar sebe ne rješava probleme, sužava prostor i mehanizme za realizaciju same ideje Mosta. Zbog toga sam odlučio istupiti iz kluba zastupnika Mosta. Već dulje vrijeme nastojim iskomunicirati, nastojim potaknuti rješavanje problema koji se uglavnom odnose na jasno profiliranje političkih ciljeva, unutarnje organizacije pa i djelovanje na terenu. Međutim, iscrpio sam sve formalne mogućnosti za to. Naše društvo u cjelini nalazi se u zaista iznimno složenim i zahtjevnim okolnostima. Tako da smatram da za nepotrebnu konfliktnu politiku jednostavno nema ni prostora ni vremena i da je trebamo zamijeniti jasnom, korisnom, životnom politikom – rekao je Orepić.

Dodajmo kako se prošli tjedan zaiskrilo između Orepića i političkog tajnika Mosta Nikole Grmoje nakon Grmojine izjave kako bi u slučaju tužbi logoraša iz BiH protiv Hrvatske, Hrvatska trebala BiH naplatiti troškove za primanje njihovih izbjeglica u ratu. Putem Facebook profila, Orepić se javno distancirao od, po njemu, ‘skandalozne izjave’.

Izvor: Večernji list

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist