Aktualno

Vlada se odriče juga Hrvatske!

Vlada se odriče juga Hrvatske!

Reakcije na odluku ministra Zlatka Komadine i izjave člana nadzornog odbora HAC-a Ivana Dadića o gradnji 56 kilometara autoceste Rijeka – Žuta Lokva se nastavljaju.

Nakon što je priopćenjem za javnost reagirala Udruga Dubrovnik regija, nezadovoljstvo je iskazao i župski HSP. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ministar Komadina dolazi iz Primorsko goranske županije gdje je izabran za Župana. To što ministar želi napraviti još jednu autocestu do svoga doma bi bilo u redu kada bi ministar shvatio da je Dubrovnik HRVATSKI GRAD te da i mi na jugu Hrvatske ne samo da želimo već nam je prijeko potrebna autocesta kroz HRVATSKU koja bi zajedno s Pelješkim mostom učinila Dubrovnik i ostatak Hrvatske povezanim.

Mislili smo ne reagirati na bedastoće koje je ministar izjavio kao i gosp. Dadić, član nadzornog odbora HAC-a ali jednostavno ne možemo prijeći preko toga da se odriču Dubrovnika koji je uz Vukovar jedan od temelja lijepe Naše, u čiju su obranu u Domovinskom ratu utkani brojni životi.

Građani grada Dubrovnika su već pokazali ne samo nezadovoljstvo već i ogorčenost na vladajuću koaliciju jer se Dubrovnik ovakvim postupcima sve više udaljava iz Hrvatske, a temeljem toga se i formiraju udruge za tzv. Samostalne regije ili da ne kažem Republike.

Hrvatska stranka prava zajedno s žiteljima Dubrovačko neretvanske županije će učinit sve što je potrebno da se nastavi gradnja pelješkog mosta kao i autoceste, ne samo do Dubrovnika već i do najjužnije hrvatske granice, kao što ćemo učiniti sve da naša djeca ne moraju nositi putovnice kada idu na izlet u bilo koji hrvatski grad.

Ovim putem želimo pitati nadležnog ministra iz kojih će se sredstava financirati izgradnja dionice autoceste Žuta Lokva – Rijeka u visini od preko 700 milijuna eur kad za Pelješki most nemaju 300 milijuna, te zašto se trenutna hrvatska vlada odriče Dubrovnika, ponosa obrane Hrvatske?

Predsjednik HSP-a Župa Dubrovačka
Božo Miletić

Pročitajte još

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist

[FOTO] DEŠA DUBROVNIK Evo što se sve izrađivalo na uskrsnim radionicama

Dulist

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist