Županija

Vlada proglasila Hotele Plat strateškim investicijskim projektom

Vlada proglasila Hotele Plat strateškim investicijskim projektom

Vlada RH proglasila je Hotele Plat strateškim projektom, čija je ukupna vrijednost procijenjena na više od 428 milijuna kuna.

Hoteli Plat su, podsjetimo, vlasništvo tvrtke Karisma Hotels Adriatic, koja do sezone 2019. godine Plat planira obnoviti u resort kategorije 4 i 5 * koji će se pojaviti pod brandom Sensatori. Kako je istaknuo u odluci Vlade, projekt se predviđa realizirati u roku od tri godine te će se realizirati na 70 246 m2 zemljišta, a u skladu s odredbama Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije, Prostornog plana Općine Župa dubrovačka i Urbanističkog plana uređenja Plat.

Od popratnih sadržaja planirana je izgradnja suvremenih restorana s kuhinjama za pansionske goste, a la carte restorana, caffe barova, slastičarnica, teniskih terena, bazena te ostalih sadržaja, a sve u skladu s najvišim standardima Grupacije – Karisma Hotels Adriatic. Investitor planira kompletno obnoviti sve postojeće smještajne kapacitete, one koji su trenutno u funkciji i one izvan funkcije. Realizacijom projekta planirano je otvaranje cea. 500 radnih mjesta.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist