Grad

Vjernici na misi u Crkvi svetog Josipa u Gradu

Misa u crkvi svetog Josipa

Danas obilježavamo blagdan Svetog Josipa, zaručnika Marijinog i Isusovog hranitelja.

Odlukom Hrvatskog sabora iz 1687. godine, proglašen je zaštitnikom hrvatskog naroda. Josip je bio potomak iz Davidova kraljevskoga roda te je po njemu i Isus bio Davidov potomak. Radio je kao siromašni tesar iz Nazareta i u njegovoj je blizini Isus proveo svoje djetinjstvo i mladost, živeći jednostavnim radničkim životom zbog čega je i zaštitnik radnika.

Povodom današnjeg blagdana jutros je u Crkvi svetog Josipa u Ulici od Puča služena Sveta misa. Stoga podsjećamo na povijest te lijepe crkvice unutar povijesne jezgre. Naime, na mjestu srednjovjekovne Crkve sv. Jakova iz 1229. godine, srušene u velikom potresu 1667., godinu kasnije izgrađena je Crkva sv. Josipa. Jednobrodna je, s pregrađenom apsidom, a stilski pripada baroku. U unutrašnjosti crkve nalaze se barokne slike i oltari. Podigla ju je bratovština drvodjelaca kojoj je sv. Josip zaštitnik.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović