Kultura

‘Vjerenice’ najbolja predstava Festivala hrvatskih kazališnih amatera

Teatar Lero - Vjerenice

Predstava ‘Vjerenice’ Davora Mojaša u režiji autora i izvedbi Studentskog teatra Lero proglašena je najboljom na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera.

Festival je održan proteklih dana svibnja u Pazinu i Vodicama u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Od 180 prijavljenih predstava izbornici (Dubravka Crnojević Carić, Petra Jelača, Sanja Nikčević, Gordana Ostović, Igor Ruži, Joško Ševo i Zoran Mužić) su odabrali 22 predstave a nakon završne festivalske večeri sinoć u Vodicama, po ocjeni prosudbenog festivalskog povjerenstva u sastavu: Areta Ćurković glumica, Zoran Mužić redatelj i Igor Ružić kazališni kritičar, Lerova izvedba predstave ‘Vjerenice’ proglašena je najboljom festivalskom predstavom u cjelini.

U predstavi igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Ana Petrović i Barbara Damić a scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić. U Vodicama je sinoć zaključen i prateći program 11. Međunarodnog festivala amaterskih kazališta Jadran 2015. ove godine i s predstavama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist