Zanimljivosti

Visoka članarina u preskupom klubu

Visoka članarina u preskupom klubu

Što građani misle o ulasku Hrvatske u Europsku uniju? Jesmo li dovoljno informirani da bismo 22. siječnja na referendumu donijeli pravu odluku? Saznajte mišljenje poduzetnika Miša Mihočevića.

– Hrvatska je mala, zadužena kod europskih banaka u vlastito opljačkanoj državi i od '91 na ovamo, uz ponešto dobrog, izšikanirana od te iste Europe. „Presuda“ našim generalima definirat će europsko poimanje Hrvatske kao svog malog siromašnog člana koji ne može priuštiti visoku članarinu u po nju preskupom klubu koji se upravo raspada. Nadalje, dosadašnja hrvatska vlast nije informirala svoj narod o „pravima i dužnostima“, niti je smatrala da narod ima pravo na mišljenje, ako ne već i na odlučivanje. Hrvatski narod je hrvatskoj vladi guska kojoj se s visina baca hrana koju nema pravo odabrati.

Vjerojatnost je i u tome da političari vide svoj tekući račun sa mjesečnih 6.000 eura plaće sa euro-sjedalica. Narod je već i tako opljačkan, od njega nema koristi. Ukoliko ( posebno mali) narod izgubi svoj „ponos“, izvan i unutar svoje vlastite kuće, osuđen je na polaganu asimilaciju i nestanak. Primjera u povijesti je u nedogled. Jednako, forsirati priključenje nečemu što je pred kolapsom je kao kupovanje karte za suncobran na Titaniku koja košta 900 milijuna eura, na brodu koji ti sudi za „zločin“ borbe za vlastitu slobodu. „Zdrav razum“? Treće, BBC  već poziva na razgrabljavanje hrvatske obale, šuma, voda, polja. Kraj rasprodaje preostalog do sada dogodit će se po važećim dokumentima za sedam godina. Što ćete ostaviti svojoj djeci? Svoji na svome?

Četvrto, u Španjolsku je doselilo oko 5,5 milijuna ravnopravnih pridošlica. Domaća nezaposlenost? I peto, u Italiji su u dva grada domaći stanovnici o svom trošku željeznim ogradama ogradili svoju slobodu kretanja od kriminala od kojeg žive ravnopravne neobrazovne mase pridošlica. Koja je tu vrijednost novca? Non bene pro toto libertas venditur auro! – mišljenje je Miša Mihočevića.
 

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist