Sport

Violić prvak Hrvatske!

Violić prvak Hrvatske!

Plivački klub Jug osvojio je četiri medalje prvog dana prvenstva Hrvatske za sve dobne kategorije. Na četverodnevnom natjecanju u Rijeci, koje se održava od 12. do 15. srpnja, zlatom se okitio Maro Violić, prvak Hrvatske u mlađe – juniorskoj konkurenciji na 200 metara mješovito, dok je broncu osvojio u istoj disciplini u konkurenciji juniora.

Vicencija Violić je nova viceprvakinja države na 200 slobodno u kategoriji kadetkinja, a ženska seniorska štafeta osvojila je treće mjesto na 4 x 200 slobodno u sastavu: Žana Manenica, Mia Krmek, Karmen Nivić i Vicencija Violić.

Četvrtak je bio rezerviran i za najzahtjevniju štafetu 4 x 200 slobodno. Muška seniorska štafeta u sastavu Ivan Bilić, Bruno Oberan, Marko Limov i Maro Violić osvojila je 5. mjesto u državi. Muška juniorska štafeta u sastavu Maro Violić, Bruno Oberan, Luka Đović i Ivan Zovko osvojila je četvrto mjesto u juniorskoj kategoriji. Mlađi juniori u sastavu Mako Erdelez, Ilario Radić, Luka Đović i Mihael Vidojević sedmi u svojoj kategoriji. Kadetkinje u sastavu Vicencija Violić, Sara Knežević, Frane Miloslavić i Paula Garbin odlične četvrte u kategoriji kadeta.
 
U pojedinačnoj konkurenciji Mihael Vidojević osvojio je četvrto mjesto u disciplini 200 slobodno i šesto mjesto u disciplini 200 mješovito u kategoriji kadeta, u A finalu kategorije kadeta plivao je i Ilario Radić te zauzeo osmo mjesto u disciplini 200 mješovito. Karmen Nivić šesta u disciplini 200 slobodno i sedma u disciplini 800 slobodno u kategoriji mlađih juniorki, a u kategoriji juniorki osvojila je 10. mjesto u disciplini 800 slobodno.
 
Na prvenstvu Hrvatske u Rijeci nastupa 16 članova Plivačkog kluba Jug. To su: Ivan Bilić, Marko Limov, Bruno Oberan, Ivan Zovko, Žana Manenica, Maro Violić, Luka Đović, Karmen Nivić, Mia Krmek, Mihael Vidojević, Ilario Radić, Marko Erdelez, Sara Knežević, Paula Garbin, Vicencia Violić i Frane Miloslavić.
 

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist