Županija

VINSKA MANIFESTACIJA Dani otvorenih vrata peljeških podruma

VINSKA MANIFESTACIJA Dani otvorenih vrata peljeških podruma

Pripreme za dvanaestu vinsku manifestaciju Dani otvorenih vrata peljeških podruma održat će se 1. i 2. prosinca 2017. godine.

Pripreme su punom su jeku, a po najavama organiziranih dolazak iz Zagreba, Zadra, Splita i naše županije ovo je postala najveća vinska manifestacija u Dalmaciji.

Pored obilazaka peljeških podruma ove godine će se u sklopu manifestacije u Domu vinarske tradicije u Putnikovićima održati i natjecanje u kuhanju lovačkog gulaša te će se moći razgledati izložba crno bijele fotografije ruralnog područja Dubrovačko neretvanske županije pod nazivom ‘Nekada je to bilo ovako’.

Nakon sastanka sa mladim pelješkim enolozima dogovoreno je da će se u Domu vinarske tradicije 1. prosinca održati i ocjenjivanje mladih vina berbe 2017. Osamnaest mladih enologa sa Pelješca ocjenjivat će autohtone sorte i podijeliti diplome za najbolje ocjenjeno mlado vino Rukatac, Pošip, ostale bijele sorte, Rose, Plavac mali, Plavac mali s posebnih položaja te ostale crne sorte.

Pelješki vinari ove godine pozivaju da posjetite Pelješac, obiđete nove i stare vinarije i uživate u jedinstvenom okusu Plavca malog.

Cijeli program možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist