DuList IN

Vinoljupci došli na svoje na Danima otvorenih vrata peljeških podruma

Vinoljupci došli na svoje na Danima otvorenih vrata peljeških podruma

Završena je uspješna dvanaesta manifestacija Dani otvorenih vrata peljeških podruma.

Nakon Izložbe crno bijele fotografije ruralnog područja DNŽ-e, autora Slobodana Rosića pod nazivom ‘Nekada je to bilo ovako’, ocjenjivanja mladih vina i natjecanja u kuhanju lovačkog gulaša u Domu vinarske tradicije u Putnikovićima, pelješki vinari spremno su dočekali brojne vinoljupce plavca te ponudili sve svoje proizvode na kušnju u sklopu Dana otvorenih vrata peljeških podruma.

Nastavak je ovo aktivnosti promocije vina, Peljeških vinskih puta – Pelješac vinsko carstvo na koje su se odlučili vinogradari i vinari kako bi građanima, ugostiteljima, turističkim djelatnicima, veletrgovcima i ostalima u vinskoj, trgovačkoj i turističkoj djelatnosti približili svoje proizvode. Ovogodišnja manifestacija vina vodila je kroz Pelješke vinske pute, vinarije, podrume i kušaone većine peljeških vinara. Osim kušnje mladih, kvalitetnih i vrhunskih vina od poznate sorte ‘Plavac mali’, posjetitelji su se upoznali i sa pričom o ‘Plavcu malom’, različitim lokalitetima na kojima uspijeva te o tehnologijama koje se primjenjuju kako bi se od autohtone sorte grožđa dobila kvalitetna i vrhunska vina.

Ova manifestacija nastala je u organizaciji Udruge Plavac mali – Pelješac, Pelješki vinski puta, HGK -Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice županije te u suorganizaciji peljeških turističkih zajednica i općina.

Foto: Boris Poluta

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist