PolitikaŽupanija

Vilma Kosović predsjednica Županijske skupštine: ‘Bit ću pravedna i jednaka prema svim kolegama’

Vilma Kosović predsjednica Županijske skupštine: 'Bit ću pravedna i jednaka prema svim kolegama'

Konstituirana je Skupština Dubrovačko-neretvanske županije uz nazočnost 39 od ukupno 41 vijećnika, a za predsjednicu je jednoglasno izabrana DDS-ova vijećnica dr. Vilma Kosović.

Inače, Vilma Kosović na proteklim je lokalnim izborima bila DDS-ova kandidatkinja za načelnicu Konavala. Kako se moglo čuti iz klupa, riječ je o prvoj ženi na čelu Skupštine.

-Želim jamčiti da ću biti pravedna, poštena i jednaka prema svim kolegama vijećnicima bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju. Apeliram na sve vas da zadržimo visoki nivo ove Skupštine, da čuvamo dignitet župana i njegovih zamjenika te svih nas ovdje koji smo neposredno izabrani od naroda. Pred nama je jako puno posla i iduća sjednica bit će vrlo skoro – rekla je nakon izbora Vilma Kosović.

Za potpredsjednike su izabrani Irena Korda i Pero Jerković.

Vijećnicima se obratio i župan Nikola Dobroslavić.
-Mi smo svi ovdje na istom poslu i s istom zadaćom. Imamo mandat od naših sugrađana i program koji je na izborima dobio potporu također naših sugrađana. U njegovom provođenju očekujemo potporu svih vas jer je to na dobrobit ove županije. I u proteklom mandatu smo imali vrlo dobru suradnju, očekujem to i u ovom mandatu – rekao je Dobroslavić.

Zanimljivo je spomenuti kako prisege danas nisu potpisali vijećnici Mosta Nikola Grmoja i Vlaho Orepić, koji nisu došli na Skupštinu.

U Skupštinu iz redova koalicije HDZ-HSLS-HSP AS-HSU, koja je osvojila 19 mandata, ulaze Nikša Sentić i Ante Šeparović umjesto umjesto Nikole Dobroslavića i Branka Bačića, Ante Damić, Davor Mihaljević, Ivan Margaretić, Mihovil Družijanić, Irena Korda, Matko Radonić, Marinko Pažin, Teo Andrić, Vlaho Ivaniš, Zlatko Mustapić, Alan Farac, Gordana Mustapić, Tomislav Batur, Ana Prusac, Nedjelko Lipanović, Marijana Marlais i Tino Žuvela.
Most nezavisnih lista u županijskoj skupštini predstavlja 11 vijećnika: Nikola Grmoja, Vlaho Orepić, Maro Kristić, Maro Kojan, Nino Šešelj, Leonardo Klešković, Ljubo Kunjašić, Pero Jerković, Ivana Volarević, Marko Mujan i Marija Kovač.

SDP ima šest mandata, pa su tako za vijećnike prisegnuli Davor Penić, Kosana-Kristina Ćurčija, Nada Ivanković, Ivo Žuvela, Fani Favro Bukvić i Krešimir Kuran.

Ispred HNS-a i HSS-a tu su Željko Bartulović i Marina Vučković Matić umjesto Valentina Dujmovića i Snježane Holovke te Stipo Gabrić Jambo, dok iz redova Vićanovog DDS-a u Skupštinu ulaze Vilma Kosović umjesto Ivana Jelčića i Marko Vidović.

Na početku sjednice vijećnici su izabrali članove Mandatnog odbora: predsjednik Matko Radonić te članovi Vlaho Ivaniš i Maro Kojan. U Odbor za izbor i imenovanje ušli su Teo Andrić (predsjednik) te članovi Ivan Margaretić, Gordana Mustapić, Davor Mihaljević, Marijana Marlais, Kristina Ćurčija,  Nada Ivanković, Nino Šešelj i Marina Vučković Matić. Kako bi se već na sljedećoj sjednici mogle raspravljati proračunske točke izabran je i Odbor za proračun i financije čija je predsjednica Ana Prusac, a članovi su Irena Korda, Tino Žuvela, Tomislav Batur, Ljubo Kunjašić, Davor Penić i Željko Bartulović.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist