Crna kronika

VILA SUNČANICA Optužnica zbog podmetanja požara u kojem je život izgubila 82-godišnjakinja

VILA SUNČANICA Optužnica zbog podmetanja požara u kojem je život izgubila 82-godišnjakinja

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 16. lipnja 2017. podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog podmetanja požara u Vili Sunčanica.

Naime, kako se navodi u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva, optužnica je podignuta protiv dvojice hrvatskih državljana (1996. i 1992.) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 2. i 1. u svezi sa čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona. (26. 6. 2017.)

-Okrivljenike se tereti da su 22. veljače 2017. oko 22,15 sati u Dubrovniku; dogovorno i zajednički, kako bi se osvetili oštećeniku; nakon što je prvookrivljenik guranjem ruke otvorio prozor s bočne strane kuće, ušli u kuću odnosno u sobu – biblioteku te su, u nakani da zapale kuću i dovedu u opasnost život i tijelo i imovinu osoba koje su bile u kući (znali su da u kući ima više ukućana), otvorenim plamenom iz upaljača zapalili madrace u toj sobi. Požar se ubrzo proširio po cijeloj kući te su izgorjele dvije sobe s namještajem, dva hodnika s namještajem, stubište od metala i drva koje vodi iz prizemlja na prvi kat kuće, kuhinja, stropovi na prvom i drugom katu kuće, središnji dio potkrovlja i krovište. Opisanim je doveden u opasnost život i tijelo četvero članova obitelji oštećenika, a jedna je osoba (1935.) zadobila opekotine kože glave, trupa i udova trećeg stupnja koje su zahvatile sedamdeset posto površine tijela te preminula zbog zadobivenih ozljeda. Na kući je nastupila točno neutvrđena materijalna šteta, ali svakako veća od 200.000,00 kuna – navodi se u priopćenju na stranicama DORH-a.

Budući da su okrivljenici u istražnom zatvoru, predloženo je produljenje istražnog zatvora koji je i produljen odlukom optužnog vijeća.

Pročitajte još

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist

Turist iz Srbije u šetnji Gružem ukrao mobitel sa stražnjeg sjedala automobila

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Vozačica udarila u stup, prevezena u bolnicu

Dulist