Kultura

VIKEND U KMD-u Ne propustite ‘Kazin’!

VIKEND U KMD-u Ne propustite 'Kazin'!

Komedija “Kazin” ponovno igra u Kazalištu Marina Držića 13., 14. i 15. studenog u 20 sati! Reprizne izvedbe prve premijere u novoj sezoni KMD-a su idealna prilika da se u ovim izbornim danima nasmijete uz komičan tekst Feđe Šehovića u režiji maestralnog Ivice Kunčevića.

U događaje oko kazina, kako se u Dubrovniku naziva javna kuća, upleteni su predstavnici dviju vodećih političkih stranaka u Gradu, u vrijeme napete predizborne kampanje. U mutnim politikantskim igrama svatko od njih želi izvući što više za sebe.

Dramske silnice vrte se oko prokazivanja moralnog rasapa gradskih otaca, dok se mjesto javne kuće, samo po sebi suprotnih karakteristika, počinje ocrtavati kao suprotnost političkom miljeu te dobiva odlike pozitivnih moralnih osobina, simpatije autora, a vjerujemo i čitateljske odnosno gledateljske publike.

Premda su protagonsiti romana stranački usmjereni, među takvim ljudima vrlo labavog morala, uvijek su mogući prebjezi iz jedne u drugu stranku, ovisno o izgledima za osobni probitak.

Izvedbe su 13., 14. i 15. studenog u 20 sati, a rezervirati ulaznice možete na telefon 321 088 ili na mail kmd.blagajna@gmail.com.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist