Aktualno

VIKEND AKCIJA Puhat će se u dregere ‘sve u šesnaest’!

VIKEND AKCIJA Puhat će se u dregere 'sve u šesnaest'!

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 21. na 22. siječnja, policijski službenici prometne policije će na području Postaje prometne policije Dubrovnik provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.

Alkohol je jedan od bitnih čimbenika koji doprinosi stradavanju sudionika u prometu te je vrlo često ‘generator’ brzine. Vozači koji upravljaju motornim vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu svojim ponašanjem krše prometne propise i ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu, stoga je cilj ove akcije sankcioniranje i isključivanje iz prometa takvih vozača radi sprječavanja prometnih nesreća i njihovih posljedica.

Za vrijeme trajanja akcije policija će nadzirati i prekršajno sankcionirati i druge prekršaje (prekoračenje dopuštene brzine kretanja, vožnje bez položenog vozačkog ispita, nekorištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i sl.), a posebice one prekršaje koji su najčešći uzroci prometnih nesreća.

-Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim pozitivnim ponašanjem povoljno utječu na stanje sigurnosti – ističu iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist

Zoran Milanović: ‘Ovo je čisti puč! Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako’

Dulist