Crna kronika

VIKEND AKCIJA Policija ‘u lovu’ na pijane vozače

VIKEND AKCIJA Policija 'u lovu' na pijane vozače

Policija će ovog vikenda, točnije u noći sa subote na nedjelju provoditi pojačane aktivnosti zbog sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.

– Alkohol je jedan od bitnih čimbenika koji doprinosi stradavanju sudionika u prometu te vrlo često „generator“ brzine. Vozači koji upravljaju motornim vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu svojim ponašanjem krše prometne propise te ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu. Stoga je ujedno i cilj ove akcije sankcioniranje i isključivanje iz prometa takvih vozača poradi smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanje sudionika u prometu – najavljuju iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Za vrijeme trajanja akcije policija će nadzirati te prekršajno sankcionirati i druge prekršaje (prekoračenje dopuštene brzine kretanja, vožnja bez položenog vozačkog ispita, upravljanje za vrijeme zabrane, prekršaje mladih vozača i dr.), a posebice one prekršaje koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

– Ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti – zaključuju iz Policije.

Pročitajte još

PROMETNA NEZGODA Sudar dvaju vozila između Zvekovice i Čilipa

Dulist

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist