Županija

VIJEĆNICI ‘IZREŠETALI’ NARDELLIJA Općina nema ‘senzacionalno rješenje’ prometnog kolapsa u Mlinima

VIJEĆNICI 'IZREŠETALI' NARDELLIJA Općina nema 'senzacionalno rješenje' prometnog kolapsa u Mlinima

Nezavisni vijećnici KLGB Antuna Bašića, ali i Marka Miloslavića ‘izrešetali’ su večeras pitanjima načelnika Općine Župa dubrovačka Silvia Nardellija. No, iako su zatražili pismene odgovore, oni usmeni su izostali.

Svi osim jednoga. Nardelli je, naime, odgovorio tek na pitanje Marka Miloslavića o prometnom kolapsu u Mlinima, ali i Srebrenom, koji nastaje zbog parkiranja na kolniku, odnosno gdje tko stigne, pa i unutar kružnog toka.

Inače, Mario Previšić upitao je Nardellija vezano za potraživanja od 17 milijuna kuna, koja su utvrđena revizijom poslovanja za 2016. godinu, ali i o korištenju sredstava EU fondova. Zanimalo ga je, naime, koliko je i koje projekte općina do sada kandidirala za financiranje iz EU fondova i postoje li pripremljeni projekti koji bi se uskoro mogli kandidirati. Zanimalo ga je i koja je služba zadužena za tu problematiku.
Antun Bašić je pak postavio pitanje oko Groblja Dubac, odnosno prijepora s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

-Razmišlja li se o angažiranju neovisnog revizora koji bi nakon neovisne analize otklonio sve sumnje koje gradonačelnik iznosi i u slučaju da neovisni revizor otkloni sve te nedoumice hoće li se zatražiti javna isprika od strane gospodina Frankovića – zanimalo je, među ostalim, Bašića.

Nezavisni vijećnik Marko Miloslavić osvrnuo se na prometni kaos u Mlinima, budući da je jučer tamo svjedočio incidentu prilikom kojega su nekoj ženi izbušene gume jer se parkirala na mjesto pod koncesijom (doduše ona je skinula lanac i parkirala se na mjestu pod koncesijom).

-Jako puno auta je parkirano na kolniku, znam da nije popularno tjerati ljude, ali reda treba biti prvenstveno radi sigurnosti. Ne daj Bože kakve nesreće ne znam koje vatrogasno vozilo tuda može proći kad se to sve skupa nabije. Stranci isto su neupućeni, idu skroz do rive pa se okreću… Stvaraju se problemi, ljudi se nerviraju… Može li prometni redar, komunalni, policija nešto napraviti, a isto to možemo vidjeti i u Srebrenom. Uređeni su parkinzi, ulaže se u njih, a opet imamo probleme. Radi li se nešto na tome i što se može napraviti – rekao je tijekom svog pitanja Miloslavić. Načelnik je ustvrdio kako je to činjenično stanje i upitao ga ima li prijedlog. Na to mu je predložio prometnog redara koji bi ljude, koji se žele parkirati u Mlinima, a nemaju osigurano mjesto, vraćao.
Nardelli je istaknuo kako bi se morala zaposliti minimalno dva prometna redara i to u stalni radni odnos kroz cijelu godinu.

-Isplati li se to ili ne, iako nam prometni redar treba tijekom cijele godine – rekao je Nardelli, dodavši kako se za Mline predlagala izgradnja kružnog toka, te postavljanje rampe poput one u Srebrenom. No, stanovnici Mlina bili su podijeljeni.

-Mislim da će to biti jedino rješenje kako bi se onemogućio pristup onima koji nemaju svoja parkirna mjesta ili mjesta u zakupu. To je rješenje koje ćemo morati odraditi sljedećih godina slagali se stanovnici Mlina ili ne. Neko senzacionalno rješenje ne postoji. Parkiranje možemo zabraniti lancima, stupićima, kuglama… Policija već reagira, nažalost nije svakodnevno tu, ali izlazi na teren i kažnjava – rekao je Nardelli dodavši kako prijedlog o gradnji parkinga u parku Striježice smatra nesuvislim.

U raspravu se uključio po pitanju parkinga oko vrtića i kružnog toka uključio i Jure Marić, voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo, dodavši kako oko rotora u Srebrenom čuje poprilično iritantne komentare.

-Po dogovoru s vlasnikom garaže, u kojoj je parkiranje 5 kuna, osigurano je 15 minuta besplatnog parkiranja, a automat hvata 17, što sam probao ja nekoliko puta. U vrtiću je objašnjeno roditeljima, a ja sam osobno mjerio, sa svojim djetetom i nikad nije prošlo 10 minuta, a svako jutro vidimo iste ljude koji stanu na rotoru i ne pada im napamet sići u garažu jer nemaju vremena. Meni je to poprilično smiješno jer za spustiti se u garažu, odvesti dijete u vrtić i vratiti se treba manje od deset minuta. To je čisti komod i sve se svodi na to da se nekome ne da – rekao je Marić.

Vjerujemo kako ima i onih roditelja koji nisu čuli za mogućnost 15-minutnog besplatnog parkiranja u garaži.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist