DuList IN

VIDEO/FOTO Župski karnevo na Stradunu, (ni) ove godine nije bilo testamenta

VIDEO/FOTO Župski karnevo na Stradunu, (ni) ove godine nije bilo testamenta

Tradicionalni ”Župski karnevo” stigao je u nedjelju u popodnevnim satima 36. put na Stradun.

Maškarane grupe iz Cavtata, Konavala i Župe, te grupe iz Stona, Biograda na Moru, Vira, Nove Gradiške, Brista, sa otoka Brača, iz Primoštena, Ptuja, Širokog Brijega prvo su obišle Cavtat, potom Župu dubrovačku, nakon čega su od 15 i 30 pohodili Stradun.

Kako su već ranije istaknuli organizatori, ‘vremena se mijenjaju, pa tako i stari dobri ‘Župski karnevo”.

”Ove godine u sklopu Župskog karnevala došle su nam najbolje grupne maske iz karnevaskih gradova iz cijele nam Lijepe naše. Za razliku od prethodnih godina imamo puno više scenskih nastupa grupa, a ostavštinu karnevala poslali smo svim portalima da je svakodnevno i cjelogodišnje objavljuju”, poručili su organizatori.

Naime, ove godine izostao je tzv. Testament u kojem su maškare ranijih godina iznosile satirične poruke prema svim javnim osobama i događajima, od šire okolice Dubrovnika do Zagreba i drugih krajeva svijeta.

”I ove godine kao i lani predstavila se grupa Zumba seniori koji su štićenici Doma za starije i nemoćne iz Dubrovnika, a u karnevalskoj povorci bile su i neke plesne skupine iz Dubrovnika”, napomenuli su iz Župskog karnevala te dodali kako su zbog nepristranosti ove godine angažirali voditelja iz prijateljske zemlje Japana.

”Voditelj Sumo-san porijeklom je iz Župe dubrovačke, sigurni smo da je njegova majka Kate Mala rođena je u Mandaljeni”, zaključili su iz Župskog karnevala.

Pročitajte još

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist

Dubrovački zet najavio predstavu o kraljici estrade – Seve nacionale

Dulist