Sport

VIDEO/FOTO: ‘ZNANJEM PROTIV NASILJA’ Osnovnoškolci pokazali svoje biciklističke vještine

VIDEO/FOTO: 'ZNANJEM PROTIV NASILJA' Osnovnoškolci pokazali svoje biciklističke vještine

Danas se na igralištu Osnovne škole Marin Držić u Dubrovnik održalo veliko natjecanje učenika osnovnih škola i to petih i šestih razred, pod nazivom ‘Znanjem protiv nasilja – vratimo djecu na igrališta’ u organizaciji Udruge Sigurnost u prometu.

Na igralištu su se okupila brojna djeca, njihovi roditelji i prijatelji. Vladala je odlična atmosfera, a mališani su na terenu pokazali sve svoje biciklističke vještine.

Prvi čovjek Udruge Sigurnost u prometu, Denis Pavela, ujedno i organizator natjecanja, naglasio je kako je ovo ‘nastavak tradicije od prošle godine’.

– Već smo krajem 2016. godine organizirali natjecanje za osnovnoškolce prvih i drugih razreda, a ove godine za petaše i šestaše. Poanta natjecanja je vratiti djecu na igrališta gdje pripadaju, da se igraju sa svojim roditeljima te da su manje uz tablete, društvene mreže i televizore. Želimo se zabaviti, družiti, slušati glazbu… – kazao je Pavela.

Maro Koprivica, predstavnik Autoškole Konavle, sudjelovao je u postavljanju poligona. Rekao je kako je ‘svaka ovakva akcija hvalevrijedna’ i nada se kako će po pitanju djece u prometu u budućnosti ‘povesti računa o edukaciji i u teoretskom dijelu’.

Jedna od volonterki na ovom natjecanju, Ivona Zec, istaknula je kako joj je izuzetno drago što može opet sudjelovati u ovom natjecanju.

– Djelujem u Volonterskom centru Dubrovnik, a prvi put sam volontirala upravo na istom natjecanju za mlađe uzraste prošle godine. Prošle godine sam bila na zapisničkom stolu, a ove sam pak sudjelovala u postavljanju staze odnosno poligona – rekla je Zec.

Prvo mjesto osvojio je Francesco Haklička Gluhan iz Osnovne škole Lapad, dok je na uspješnom drugom mjestu završio domaćin, iz Osnovne škole Marin Držić, Josip Kosović. Treće mjesto osvojio je Aleksandro Bratoš iz Osnovne škole Gruda. Osim osvojenog pehara i medalja, mališani su osvojili i školu jahanja u centru Kojan Koral u Konavlima.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist