Natrag
20.9.2017 02:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO/FOTO Tko baca smeće gdje mu padne na pamet!?

18.4.2015 @ 12:51 Dulist Grad
7;7

Podijelite:

Dubrovnik se danas na brojnim lokacijama uključio u globalni pokret ‘Let’s do it!’, te godišnju akciju World Cleanup, koji predstvalja najveći ekološki volonterski projekt u svijetu.

Čistila su se tako brojna divlja odlagališta te okoliš na lokacijama Park Orsula, kompleks Stara bolnica, šumoviti dio između Čajkovića i Komolca, ACI Marina Komolac te otok Lokrum. Akcija čišćenja organizirana je povodo Dana planeta Zemlje.

Inače, gomilanje smeća je veliki problem današnjice koji direktno utječe na kvalitetu življenja ljudi, ali i situaciju u okolišu. Promjena navika, svakog pojedinca, ali i organizacija, poduzeća i institucija, jedini je način da se očuvaju prirodne ljepote i dobra te osigura ljepša i zdravija budućnost. Buđenje svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom u svrhu očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje, koja je naše zajedničko dobro, prvi je korak na tom putu.

Grad Dubrovnik, u suradnji s Udrugom za međunarodno promicanje kulturne, povijesne i prirodne baštine Ambient Croatia, Klubom mladih Orlando, JVP Dubrovački vatrogaci, Vatrogasnom zajednicom Grada Dubrovnika, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Rijeka dubrovačka, Ronilačkim klubom Dubrovnik, Dubrovačkom art udrugom bez granica, DIV-ING d.o.o. te s njihovim suradnicima, i ove godine je prepoznao važnost sudjelovanja u ovoj akciji.

Kako je to izgledalo danas na predjelu Drginje pogledajte u našem videu te fotogaleriji.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana