Natrag
26.9.2017 18:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO/FOTO Ritam capoeire na Stradunu

10.10.2015 @ 7:43 Dulist dulist IN
12;12

Podijelite:

Ulični nastup ispred Velike Onofrijeve fontane održali su dubrovački capoeiristi u petak navečer te time u sklopu 3. Capoeira weekenda, koji se od 9. do 11. listopada održava u Dubrovniku.

Uz radionice capoeire za capoeiriste koji već 5 godine prakticiraju ovu vještinu u Dubrovniku, bogat program festivala uključuje i potpuno besplatne satove capoeire za početnike, radionicu brazilskog jongo plesa, te satove glazbe na tradicionalnim afro-brazilskim instrumentima.

Voditelji radionica su Heitor Challegre Damiao, učitelj capoeire iz Rio de Janeira poznatiji kao Mestre Pontape, te jedan od malobrojnih profesora capoeire u Hrvatskoj, Igor Šehić, voditelj škole Capoeira Camarada iz Zagreba.

Za sve koji su propustili ovaj ulični nastup, prezentaciju capoeire mogu doživjeti u nedjelju u 12:30 sati također ispred velike Onofrijeve fontane.

U subotu i nedjelju besplatni satovi za početnike će se održavati u sportskoj dvorani OŠ Marina Držića s početkom u 13:30, odnosno u 14 sati u nedjelju, nakon uličnog nastupa. Središnji događaj festivala je javno predavanje o capoeiri u subotu 10. listopada s početkom u 21 sat, na šetnici u uvali Lapad (caffe bar Promenada).

Festival organizira nevladina neprofitna Udruga Capoeira Amazonas Dubrovnik uz potporu Grada Dubrovnika, u svrhu promoviranja specifične i zanimljive vještine capoeire, kao i afro-brazilske kulture.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana