Kultura

VIDEO/FOTO Publika dugim pljeskom ispratila prvi koncert Aklapele

Četvrto izdanje Festivala Aklapela

Dugim pljeskom publika je ispratila pet klapa koje su nastupile na koncertu prve večeri četvrtog festivala Aklapela. Pjevala se ne jedna, nego dvije pjesme za bis.

Koncert je otvorila muška klapa Petrada iz Zagreba, a nakon njih su zapjevale članice ženske klape FA Linđo, domaća klapa koja već četiri godine nastupa na Aklapeli. Klapa Kaleta iz Zadra, koja je svoj debi imala na Aklapeli 2012. godine predstavila se za početak s dvije pjesme, a uslijedila je ženska klapa Narenta iz Mostara, jedina klapa van granica Hrvatske te ženska klapa Ventula iz Splita.

Dubrovačke klupe, kameni zid i cvijeće nalik onima koje se često nalazi u uskim ulicama našeg Grada standarna su scenografija festivala Aklapela na kojoj su se izmjenjivale klape i svojom pjesmom ispunjale Kazalište Marina Držića više od sat vremena. Brojna publika je svaku pjesmu nagrađivala pljeskom.

U subotu, 11.04. u 20:00 sati u Kazalištu Marina Držića zapjevat će Armorin (Zagreb), Braciera (Bol na Braču), Mriža (Split), Neverin (Kaštel Lukšić) i Subrenum (Župa dubrovačka).

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist