Aktualno

VIDEO/FOTO Plenković: ‘Ova obljetnica poruka je da budemo angažiraniji i aktivniji’

VIDEO/FOTO Plenković: 'Ova obljetnica poruka je da budemo angažiraniji i aktivniji'

Čestitam prijateljicama i prijateljima, članovima našeg HDZ-a, utemeljiteljima, svima iz stranke na županijskog i gradskoj razini, saborskim zastupnicima, EU zastupnici, gospođi Dubravi Šuici. Obilježili smo 27 godina HDZ-a; to je važna poruka za sve naše članove, da budu još angažiraniji i aktivniji na svim razinama vlasti, da doprinose boljitku države, grada i županije – kazao je danas na proslavi obljetnice premijer Andre Plenković.

Premijer Plenković na današnjem svečanom slavlju stranke odgovorio je i na nekoliko ključnih pitanja.

-Čvrsto sam odlučio da, kad god idem u neki grad ili županiju, se nađem i sa županom i s gradonačelnikom, neovisno o tome tko je na vlasti. Zanima me aktualno stanje, ono što je najbitnije za Dubrovačko – neretvansku županiju, za Dubrovnik, za jug. Prometno povezivanje je jedna od najbitnijih točaka, mislim da je upravo ovaj di ohrvatske moćan i snažan za gospodarski i turistički razvoj države, zato je bitno da u mandatu ove Vlade ostvarimo napredak u povezivanju. O tome ćemo sigurno najviše govoriti – Dubrovnik je perla Hrvatske, turizma Mediterana i sve što Vlada bude u mogućnosti, omogućit će mu – kazao je među ostalim Plenković, komentirajući i ‘slučaj Kalmeta’.

-Nismo još o tome razgovarali (…) bil oje i drugih slučajeva koji su završili oslobađajućim presudama. Cijeloj priči pristupit ćemo opresno – kazao je, a na pitanje porezne reforme, odnosno podizanja PDV-a, istaknuo je:

-Kompromis koji je postignut kad je Vlada usvojila cijeli paket izmjena i dopuna postojećih zakona, je kvalitetan i zadovoljit će sva tri cilja, a to je da će većina naših građana imati veći dohodak, da će se porez na dobit smanjiti a da ćemo mjeram koje se odnose na socijalnu komponetnu PDV-a uspjeti poslati važnu poruku građanima. Istodobno će poduzetnici u najvećoj mjeri biti rasterećeni kada se gleda cjelina porezne reforme, a doći će i do održivosti javnih financija – kazao je među ostalim Plenković.

Tisuću eura za bebe – na ovo obećanje, kazao je kako će nadležno Ministarstvo razraditi sve teme i kako se ne može ‘na prve tri sjednice Vlade donijeti sve odluke’.

-Imamo niz jasno definiranih ciljeva u našem programu koji će se odvijati sukcesivno i doći će sve te teme na red – kazao je, a odgovarajući na pitanje o braniteljima i Orašju, te mogućnosti optužnica protiv članova Vlade, kazao je kako čvrsto stoji iza generala Damira Krstičevića.

-Znat ćemo načine kako zaštititi hrvatske nacionalne interese i hrvatske branitelje koji su bili u okviru hrvatskog vijeća obrane. Jasno ističem kako se svi zločini moraju istražiti te procesuirati one koji su za njih odgovorni, međutim protivim se orkestriranim tajminzima i selektivnom pristupu pojedinim istragama – kazao je među ostalim Plenković.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist