Grad

VIDEO/FOTO Na Stradunu zasvijetlili blagdanska rasvjeta, ‘zlatni medo’ i nepoznate konstrukcije

VIDEO/FOTO Na Stradunu zasvijetlili blagdanska rasvjeta, 'zlatni medo' i nepoznate konstrukcije

Ostalo je oko 24 sata od početka programa pod nazivom Advent u Gradu te Dubrovačkog zimskog festivala, a već u petak popodne oko 17 sati Stradun je zasvijetlio u novoj, blagdanskoj rasvjeti.

Uz već ‘opjevane’ blagdanske kućice te blagdansku rasvjetu koja je tek u detaljima drukčija nego lani, na Stradun su postavljene i tri svjetleće konstrukcije, od kojih jedna, zlatne boje, predstavlja velikog plišanog medvjeda. Za druge dvije svjetleće konstrukcije nismo sigurni što predstavljaju. Četvrta svjetleća konstrukcija, u obliku pretpostavljamo anđela koji svira nešto što sliči na trubu, postavljena je pred samim vratima Crkve svetog Vlaha.

Ne zna se hoće li još kakva svjetleća konstrukcija biti postavljena negdje na području Grada, ali treba reći kako smo baš u vrijeme paljenja rasvjete susreli i gradonačelnika Vlahušića koji je znakovito mahao rukama i nešto pokazivao. Pretpostavljamo da je riječ o nekoj ‘nadogradnji’ ostvarene vizije ‘Božićnog Straduna’…

Inače, prva svijeća na adventskom vijencu kod Male Onofrijeve fontane bit će upaljena u subotu u 19.30 sati, uz prigodni program Župe Velike Gospe i Župe svetog Andrije. Potom će se od 20 sati, valjda i službeno, upaliti i dekorativna blagdanska rasvjeta, a kućice na Stradunu počet će se radom.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović