Sport

VIDEO/FOTO Hezonja predstavljen u Orlandu

VIDEO/FOTO Hezonja predstavljen u Orlandu

Mario Hezonja i službeno je predstavljen u SAD-u kao novi igrač Orlando Magica.

– Ovo je, u pozitivnom smislu, drugi svijet. To je kao biti na nebu. U Europi sam pratio NBA, ali ne toliko koliko sam htio. No, sjajno je moći igrati u ovoj ligi, zajedno s legendama poput LeBron Jamesa ili Kobe Bryanta – izjavio je Hezonja, koji je novinarima pozirao s dresom s brojem 23.

Na pitanje otkud dolazi njegovo samopouzdanje koje pokazuje na terenu, odgovorio je:
– Dolazi od mog oca koji je igrao vaterpolo. On mi je usadio samopouzdanje. Mislim da je nemoguće biti profesionalni sportaš bez samopouzdanja, bez vjere u sebe i suigrače. To me tjera naprijed, da radim marljivo svaki dan kako bih bio spreman iskoristiti svaku priliku – istaknuo je Hezonja.

– Došao sam u momčad koja je u procesu obnove, gdje će nas biti dosta mladih, ali to je dobro. Vjerujem da smo na visokoj razini. Tijekom ovo malo vremena koliko sam ovdje imam samo lijepe riječi – rekao je. O treneru Skilesu imao je samo lijepe riječi:

– Mislim da je odličan trener, da je jako, jako dobar, pogotovo za mlade igrače. Sve u svemu, vrlo je strog, što je savršeno za momčad – kazao je Hezonja. Objasnio je i otkud potječu njegovi sportski stavovi i želje.

– Već sam igrajući u Hrvatskoj razmišljao o dolasku u NBA ligu, a otac me upozorio da moram prvo biti šef u vlastitom krevetu, zatim u sobi, zatim u kući, pa u svom dvorištu i tako dalje. Nisam htio preskakati stepenice, nego sam uvijek htio igrati protiv sve boljih protivnika i pobjeđivati ih. Sada želim isto, samo su dimenzije veće, ali uvjeren sam da mogu – zaključio je.

– Ne treba očekivati da će Hezonja odmah igrati poput veterana, treba vidjeti gdje je u odnosu na druge dečke. Međutim, ima nekoliko sjajnih vještina u rukavu, snažan je i dobro šutira, a to nam treba. Ne bi me iznenadilo da istrči na parket poput pravog profesionalca i da se začas prilagodi, ali bit ćemo pažljivi s njime – kazao je na predstavljanju trener Orlanda Scott Skiles.

Foto: NBA.com

 

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist