Grad

VIDEO/FOTO Dubrovčani uzeli slobodan dan, poslušali Grčića i požurili trošiti novac u Sub City

VIDEO/FOTO Dubrovčani uzeli slobodan dan, poslušali Grčića i požurili trošiti novac u Sub City

Nakon sinoćnjeg svečanog otvaranja, jutros u 9 sati trgovački centar Sub City u Srebrenom otvorio je svoja vrata… A onda je počeo kaos.

Naime, nevjerojatan interes Dubrovčana za ovaj shopping centar prouzročio je najprije veliku gužvu na cestama, odnosno kolone koje su se razvukle iz smjera Grada, a potrajale su do popodnevnih sati. Oni koji su se, pak, dohvatili Sub Cityja pokušali su pronaći mjesto u garaži, koja inače ima kapacitet od 300 mjesta, ali danas jednostavno nije mogla primiti sva vozila u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.

Ipak, ako sve to i zanemarimo, po broju zainteresiranih koji su danas okupirali Sub City vrijedi postaviti dva pitanja.

Prvo pitanje jest koliko je Dubrovčana, Župljana i Konavljana danas uzelo slobodan dan kako bi, gotovo u misionarskom stilu, pohodili shopping centar poput nekog konzumerističkog svetišta? U redu, možda je početno veliko zanimanje i očekivano, ali su mnogi koji su jutros bili u Sub Cityju svjedočili pravoj gužvi, koja se gotovo nikad ne viđa radnim danom. Kako će tek sve to izgledati ovog vikenda, kad će u napad krenuti oni koji su danas odlučili taktizirati?

Drugo pitanje je jesu li Dubrovčani, Župljani i Konavljani zaista poslušali savjet podpredsjednika Vlade RH Branka Grčića da, s BDP-om od 1,2 posto, sad već mogu početi trošiti svoju ušteđevinu koju su vrijedno ušićarili ovih kriznih godina? Jer treći dan u mjesecu malo kome je dan kad mu ‘legne’ plaća, češće ili u pravilu se razvesele tek negdje između 10. i 15. u mjesecu. Barem oni koji još primaju redovitu plaću. Odgovor na ovo pitanje najvjerojatnije leži u fenomenu peglanja kartica i života na dug.

Bilo kako bilo, mi vam u fotogaleriji našeg Zvonimira Pandže donosimo dijelić atmosfere iz Sub Cityja.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist