Natrag
21.8.2017 02:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO/FOTO Čarobni zvuci ‘jazzy’ Bacha u Dvoru

17.9.2015 @ 23:11 Dulist Kultura
17;17

Podijelite:

Knežev dvor u četvrtak navečer bio je mjesto čarobnog susreta publike s radom pijanista Matije Dedića i gitarista Darka Jurkovića Charlie-a.

Dvojica virtuoza odsvirala su koncert pod nazivom ‘Jazzy Bach’, zanimljivog imena ali i koncepta – naime, koncert se sastojao od skladbi ovog velikana glazbe ukomponiranih u jazz ruho, pri kojem su dva vrhunska glazbenika publici donijela novi pogled na Bachov rad, ali i pokazali umješnost vlastite interpretacije.

Poticaj za nove interpretacije glazbenog genija ne daje samo činjenica da se nalazimo u godini koja obilježava 330. godišnjicu rođenja jednog od najvećih glazbenika svih vremena, već i sama djela koja su neiscrpan izvor nadahnuća, zapisano je u pozivu na ovaj nesvakidašnji koncert, kojim je ljeto još malo produženo.

Napomenimo i to kako dubrovačku publiku u petak navečer očekuje još jedan izvrstan koncert, za kraj festivala ‘Dubrovnik u pozno ljeto’. U Dvoru će, s početkom u 21 sat, nastupiti Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem maestra Christopha Campestrinija, dok će kao solisti nastupiti bečki filharmoničar – violinist Daniel Froschauer, te violist Marko Genero, Dubrovčanin koji je završio Muzičku akademiju u Zagrebu, a karijeru nastavio u Njemačkoj.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana