Crna kronikaŽupanija

VIDEO Vatra gutala sve pred sobom, Dubrovčani pristigli u pomoć Pelješcu

VIDEO Vatra gutala sve pred sobom, Dubrovčani pristigli u pomoć Pelješcu

U pomoć opožarenom Pelješcu i njegovim stanovnicima pristižu i Dubrovčani! Braco Elezović, Ante Buško i Ante Lovrić večeras su okruženi vatrenom stihijom.

Prema posljednjim informacijama kritično je na području Pijavičina. Tamo gori cijeli dan, međutim, prema riječima mještana vatra večeras stiže s donje strane kuća, za razliku od sinoć kad im je prišla s gornje strane. Vjetar otežava pristup opožarenom području, a kanaderi su se morali povući jer su noću beskorisni.

Inače, što smo danas tijekom dana i zabilježili najveću štetu pretrpio je Trstenik. Vinograde koje su brojne pelješke obitelji njegovale desetljećima vatrena je stihija progutala u nekoliko minuta. Požarište je još uvijek aktivno, a borba s vatrom traje već više od 24 sata.

Donosimo i nekoliko video priloga koji su nam tijekom dana pristigli s terena na Pelješcu, a koji svjedoče pravoj kataklizmi. U svemu tome ipak je pravo čudo što nije bilo ljudskih žrtava. Tome se može zahvaliti nadljudskim naporima vatrogasaca i gasitelja. Svima njima želimo mirnu noć i ujutro što bolje vijesti s terena!

Naslovna fotografija: FB Braco Elezović




Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist