Crna kronika

VIDEO Tko je turističkom vodiču na Pilama prijetio smrću?

VIDEO Tko je turističkom vodiču na Pilama prijetio smrću?

Boris Hermeščec, turistički vodič s diplomom filozofije i religijske kulture, doživio je prošle srijede u Dubrovniku incident koji je zabilježen i na videosnimci, a koji još jednom skreće pozornost na našu ‘gostoljubivost’ prema stranim turistima.

Kako piše T-portal, Hermeščec je 10 dana vodio grupu od 29 turista iz Malezije po zemljama regije, a to mu je bila treća tura u šest mjeseci na istoj ruti. Putovanje je prošlo bez incidenata sve dok nije stigao u Dubrovnik. Ondje su doživjeli nešto što dugo neće zaboraviti.

– Neki bajkeri iz Zagreba pustili su AC/DC, da bi jedan od njih izvadio kobasicu i drveni podmetač te počeo nuditi goste. Dobru atmosferu prekinuo je stanoviti gospodin na skuteru dubrovačkih registracijskih oznaka koji je uletio kroz skupinu turista na nogostupu kako bi ga parkirao iza nas. Motor ne gasi, ne silazi, ne ispričava se. Ne vidim ga, samo čujem kako trubi da se maknemo. U jednom trenutku, unosi mi se licem u kameru i počinje govoriti kako ima PTSP te prijetiti kako me može ubiti, zaklati – ističe Hermeščec, ponajviše šokiran činjenicom da je počinitelj sve prijetnje izgovarao na engleskom, no priznaje da mu nije ostao dužan.

– Nakon što mi je objasnio da je bio u ratu i da me može ubiti, na hrvatskom sam mu rekao da ga može biti sram i da je seljačina. U tom trenutku udario me je šakom po glavi, a od udarca pale su mi naočale. Potom silazi s motora, odvlači me sa strane i ponovno urla kako je on bio u ratu i može me ubiti. Sve se događa pred stotinjak svjedoka i u nazočnosti turista. Njega je na koncu odvukla njegova kćer, a mene moja skupina – ističe vodič.

Vodič dodaje kako je incident prijavio policiji, koja je podigla prijavu protiv nepoznatog počinitelja za prijetnju smrću. Ako se po prijavi uistinu bude postupalo, vjerujemo da će video u nastavku pomoći u identifikaciji počinitelja.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist