Aktualno

VIDEO “Sumnjive udruge rade na štetu hrvatskom narodu!”

VIDEO "Sumnjive udruge rade na štetu hrvatskom narodu!"

Ovako nametnuti zdravstveni odgoj težak je udar ateista, komunista usporediv s napadom četnika 1991. godine – istaknuo je don Miljenko Babaić na današnjem predstavljanju štetnosti zdravsvenog odgoja u dvorani Marije Mandaljene.

– Zdravstveni odgoj silom je nametnut, protivno svim zakonima i Ustavu. Zašto zakon nameću istospolne udruge koje nemaju djecu?  Ova tribina je održana radi roditelja i školske djece, nastavnika i ostalih pozvanih na ovaj susret. Nije bilo javne rasprave, a smatram da je postrebna javna rasprava o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole – istaknuo je Babaić.

Čovjek treba raditi ono što je dobro, istinito i vrijedno prvenstveno, i za to se boriti i mi ovdje smatramo da je povrijeđen narod,  da se po već uhodanim principima sumnjivih udruga radi na štetu hrvatskom narodu. Smatram kako obitelji, kao odgovorni i najodgovorniji prema svojoj djeci, sa zdravstvenim odgojem moraju biti upoznati. Izlaganja, posebno liječnika, stručna su i vrijedna, ipak je struka preskočena u donošenju odluka o uvođenju zdravstvenog odgoja – istaknuo je Babaić.

Doktor Dragutin Petković, specijalist za uho, grlo, nos dubrovačke opće bolnice, istaknuo je kako je većina roditelja zapravo malo upoznata s uvođenjem zdravstvenog odgoja i njegovoj štetnosti za djecu.

– Trebalo je prikazati neke znanstvene aspekte tog odgoja i predstaviti one koji taj program donose u naše društvo. Ovaj program je eksperimentalan, kao što mu i samo ime govori, te će on tako kroz par godina pokazati štetne posljedice za društvo. Nije donesen po prijedlogu roditelja, već voljom Vlade, a ako za dvije godine bude prihvaćen, posljedice će se osjetiti – istaknuo je Petković.

O štetnosti seksualnosti, odnosno četvrtog modula, koji je izazvao brojene polemike, govorila je i doktorica Adriana Camino Varela, dermovenerologija, koja se osvrnula i na problematiku sve ranijeg stupanja u seksualne odnose i time i većih šansi za obolijevanje od spolnih bolesti.

Između ostalog, navela je kako u svijetu ima 34 posto oboljelih od HIV-a, dok je u Hrvatskoj do 2012. godine ta brojaka bila 1002 osobe.

– Napomenula bih samo kako taj broj još uvijek nije stopostotan, jer se dosta ljudi nije testiralo na spolno prenosive bolesti – istaknula je doktorica Camino Varela.


Profesorica Zorica Vidojević predstavila je ukratko alternativni program s temom i ciljevima modula o ljudskoj i ono što roditelji mogu učiniti za djecu.

– Program ima za cilj jačanje identiteta i osobnosti, jačanje samopoštovanja i slično, dok njihov modul o spolnosti ima za cilj prezentiranje spolnosti školskoj djeci sukladno njihovim godinama – istaknula je Vidojević.

Tomislav Gojmerc, pedijatar u Klaićevoj bolnici itaknuo je kako su utjecaji na ljusku osobnost vezani uz gene i ono vanjsko, te kako zdravlje nije sinonim odsutsva bolesti, već i stanje potpunog tjelesnog, socijalnog i društvenog blagostanja, te kako kurikulum ove vrste neće pomoći, već odnemoći zdravlju djece.

– Zdravstveno stanje među djecom i mladima loše je i s medicinske strane potreban je zdravstveni odgoj. Međutim kurikulum je kasno donesen, a program je išao direktno u škole bez prethodnog mišljenja stručnjaka. Profesorima nedostaje izobrazba za predavanje zdravstvenog odgoja. Neke definicije su netočne – pod roditelje se u literaturi podrazumijevaju mužjak i ženka, navodim samo jedan primjer – istaknuo je Gojmerc.
 

http://youtu.be/Qe0BB0jUSco

Pročitajte još

JUBILARNI MIDSUMMER SCENE FESTIVAL Za desetu godišnjicu ‘Put oko svijeta’

Dulist

[FOTO] DIVNA MLADOST Župljani i Konavljani primili sakrament potvrde

Dulist

Počinje isplata dječjeg doplatka za ožujak

Dulist