Vaše vijesti

VIDEO ‘Šetnicu na Petci su okupirali motori i ne može se više šetati u miru’

VIDEO 'Šetnicu na Petci su okupirali motori i ne može se više šetati u miru'

Čitatelj DuLista koji voli svoje slobodno vrijeme provoditi u prirodi obratio nam se e-mailom s osvrtom na situaciju koju često primjećuje na Velikoj Petci, njemu omiljenom mjestu za šetanje.

‘Često se penjem na Veliku Petku i mnoge stvari me u najmanju ruku čine tužnim. Od slomljenih klupa, preko otpada na sve strane, do opušaka kojih ima u zabrinjavajućem broju za ovaj zeleni park. Naravno, posebno me ljuti i to što se cijelo ljeto nitko nije udostojio pokositi travu i rasčistiti grmlje na samome vrhu Velike Petke.

Osobno svjedočim o lijepom broju turista, posebice Njemačkog govornog područja koje često susrećem na samome vrhu. Nepristupačan teren i obrasli ostaci klupa sa kojih je nekada pucao predivan pogled nisu nam baš na čast.

Nisam za to da se sve poploči, naprave skalini i sl. Ovo ovako ima svoj gušt, ali malo trimera i pokoje škare za živicu napravile bi čuda, a i sigurno pokoju sliku više na predivnim razglednicama našeg Dubrovnika koje obilaze svijet. No to čak i nije tema slanja ovog elektroničkog pisma.

Ono što me posebno čini tužnim, a ponekad me poprilično i ‘izbaci iz takta’ jest činjenica da se po stazame kreću sve veće i veće količine vozila. Osobno me jako frustrira kada se penjem, a iza mi svira grupa mulaca s autom da im se maknem s puta. Rampu na dnu Petke možete podići rukom i doći gore na vrh kako želite, dovest se motorom ili automobilom te zapaliti cigar, joint i sl.

Šetnicu preko Male Petke okupirali su motori i ne možete više ni tamo šetati u miru. A i sa strane Palacea… Do kuda automobili imaju dozvolu ići? Ja primjerice volim kada se spustim sa Velike Petke proći šetnicom preko Male, pa preko Palacea se vratiti u Lapad.

Kraj mog omiljenog mjesta za sjest uvijek bude auto ili dva. Smeta me to.’

Osim osvrta čitatelj nam je poslao i fotografiju parkiranih vozila te video mopeda koji voze prema vrhu Petke.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist