Natrag
18.8.2017 01:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

VIDEO Rukama mogu ubrati cvijet, rukama mogu zagrliti cijeli svijet…

26.6.2017 @ 16:04 Dulist Aktualno

Podijelite:

Rukama mogu crtati cvijet, rukama mogu ubrati cvijet, rukama mogu zagrliti cijeli svijet… današnji post i video posvećujemo jednoj predivnoj šestogodišnjoj djevojčici kao dokaz kako se ljubav, trud i predanost roditelja za svoje dijete uvijek nagradi. Ovo je priča o našoj pacijentici koja je, u nemogućnosti da to čini rukom, sve do nedavno svu svoju ljubav, želje, radost i tugu izražavala samo gestama i očima boje oceana, ali i toplinom kojom bi ga mogla napuniti – napisali su na društvenim mrežama iz Poliklinike Glavić, uz popratni video na kojemu se vidi napredak kojega je ova hrabra djevojčica uspjela napraviti.

Naime, kako ističu, njihova malena pacijentica je na neurorehabilitaciju u Polikliniku Glavić stigla prije nepunih pet tjedana tijekom kojih se uspjela sprijateljiti s terapeutima i pokazati im svoj svijet izražavanja i komunikacije pogledom i gestama, budući da rukom nije mogla pisati ni crtati.

-Oni su joj za uzvrat omogućili da napokon uspije držati samostalno u ruci olovku i crtati krugove! Pružili su joj mogućnost da sve svoje želje i dječju maštu iznese vlastitom rukom na papiru, ali i na Myro interaktivnoj radnoj ploči u sklopu radne robotske neurorehabilitacije. I ne samo to, naš dubrovački tim svakodnevno nastoji pacijentici pružiti dodatnu podlogu za osnovne svakodnevne aktivnosti i skori početak škole. Niti ne sumnjamo kako će i naš zagrebački tim, kamo ova hrabra i vesela djevojčica uskoro nastavlja svoju rehabilitaciju, dat sve od sebe da ju osposobi za što samostalniji novi školski, ali i životni svijet – ističu iz ove dubrovačke Poliklinike.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana