Zanimljivosti

VIDEO „Pronađi družinu koja te potiče i inspirira“

VIDEO „Pronađi družinu koja te potiče i inspirira“

U sklopu projekta ‘Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama’ objavljen je video spot s porukom ‘Pronađi družinu koja te potiče i inspirira’ čiji je cilj povećanje vrednovanja i prepoznavanja važnosti rada organizacija civilnog društva te povećanje njihovog utjecaja u lokalnim zajednicama.

Projekt provodi pet udruga iz pet različitih županija, gdje su ključni akteri i motivatori mladih žena: K-Zona (Zagreb), Pobjede (Osijek), LORI (Rijeka), Bonsai (Dubrovnik) i Udruga Zora (Čakovec).

Spot poziva na građansku solidarnost i uključenje građana i građanki u rad udruga u svojoj lokalnoj zajednici u području djelovanja koji im je interesno najbliži i najzanimljiviji.

Paralelno s ovom porukom na nacionalnoj razini, partnerske udruge su snimile i svoje video spotove vezano za lokalne kampanje u svojem području djelovanja – ravnopravnost spolova, LGBT prava, promicanje nezavisnih medija, volonterstva i prava životinja.

Udruge Zora i Bonsai promoviraju svoj rad i usluge, Udruga Pobjede lobira kako bi i Grad Osijek postao jedan od hrvatskih gradova koji neće podupirati rad skloništa koja usmrćuju pse, K-zona se bavi pokretanjem rodno osviještenog dnevnog boravka na zagrebačkoj Trešnjevci, a udruga LORI pokazala je svojim video spotom različite životne scenarije društva ovisno o prisutnosti diskriminacije ili podrške LGBT osobama u društvu.

Sve partnerske udruge na projektu ‘Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama’ pozivaju građane i građanke da se pridruže organizacijama civilnog društva u stvaranju pozitivnih društvenih promjena.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist