Zanimljivosti

VIDEO „Pronađi družinu koja te potiče i inspirira“

U sklopu projekta ‘Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama’ objavljen je video spot s porukom ‘Pronađi družinu koja te potiče i inspirira’ čiji je cilj povećanje vrednovanja i prepoznavanja važnosti rada organizacija civilnog društva te povećanje njihovog utjecaja u lokalnim zajednicama.

Projekt provodi pet udruga iz pet različitih županija, gdje su ključni akteri i motivatori mladih žena: K-Zona (Zagreb), Pobjede (Osijek), LORI (Rijeka), Bonsai (Dubrovnik) i Udruga Zora (Čakovec).

Spot poziva na građansku solidarnost i uključenje građana i građanki u rad udruga u svojoj lokalnoj zajednici u području djelovanja koji im je interesno najbliži i najzanimljiviji.

Paralelno s ovom porukom na nacionalnoj razini, partnerske udruge su snimile i svoje video spotove vezano za lokalne kampanje u svojem području djelovanja – ravnopravnost spolova, LGBT prava, promicanje nezavisnih medija, volonterstva i prava životinja.

Udruge Zora i Bonsai promoviraju svoj rad i usluge, Udruga Pobjede lobira kako bi i Grad Osijek postao jedan od hrvatskih gradova koji neće podupirati rad skloništa koja usmrćuju pse, K-zona se bavi pokretanjem rodno osviještenog dnevnog boravka na zagrebačkoj Trešnjevci, a udruga LORI pokazala je svojim video spotom različite životne scenarije društva ovisno o prisutnosti diskriminacije ili podrške LGBT osobama u društvu.

Sve partnerske udruge na projektu ‘Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama’ pozivaju građane i građanke da se pridruže organizacijama civilnog društva u stvaranju pozitivnih društvenih promjena.

Pročitajte još

Pet razloga za posjetiti Importanne Sunset Party na krovu Royal Blue Hotela

Dulist

SUGRAĐANI SE PITAJU Smiju li kamperi zauzeti parkirno mjesto?

Dulist

VRTOVI SUNCA ZA ŽARKOVICU Deset godina poslovanja u znaku humanitarne večere

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija