Grad

VIDEO Pogledajte kako će se voziti po Splitskom putu i Putu Republike

VIDEO Pogledajte kako će se voziti po Splitskom putu i Putu Republike

Nakon što je gradonačelnik Andro Vlahušić na svojoj Facebook stranici Dubrovčane danas iznenadio skorom gradnjom novog kružnog toka, ovog puta na križanju ulica dr. Ante Šercera i Iva Vojnovića, ‘iz prometne kuhinje’ Grada Dubrovnika stigla je i nova poslastica.

Naime, na Facebook stranici Grad Dubrovnik objavio je video mikrosimulacije prometa, na kojem je prikazana promjena regulacije prometa na Splitskom putu i Putu Republike. Autor videa je tvrtka Promel Projekt d.o.o koja je izradila i dubrovačku prometnu studiju.

Iz Grada Dubrovnika objašnjavaju kako će Splitski put prema ovom rješenju postati jednosmjerna ulica u dva smjera prema Ulici Vladimira Nazora uz zatvaranje Ulice Put Republike za motorni promet od križanja ‘Dom zdravlja’ do benzinske crpke INA.

-Primjenom ovog rješenja na raskrižju Dom zdravlja potrebno je rekonstruirati privoz iz Ulice dr. Ante Starčevića na način da se postojeće dvije trake za polukružno skretanje prenamijene za skretanje „ulijevo“ na Splitski put umjesto na Put Republike, što uključuju izmjene vertikalne i horizontalne signalizacije i semaforskog plana rada. Smanjenjem semaforskih grupa i ispreplitanja prometa povećao bi se kapacitet najopterećenijeg raskrižja u Dubrovniku (Dom zdravlja). Ovaj sistem odvijanja prometa koji bi povoljno utjecao na cjelokupni prometni sustav uključuje uvođenje jednosmjerskog prometovanja Nazorovom ulicom od križanja s Ulicom Splitski put prema Vukovarskoj – navode iz Grada Dubrovnika, dodavši kako rješenje zahtijeva minimalna ulaganja u rekonstrukciju postojeće prometne infrastrukture, te je u skladu s Generalnim urbanističkim planom Grada Dubrovnika.

Rješenje je primjenjivo na postojećoj prometnoj situaciji i kompatibilno s planiranom izgradnjom četverotračne Vukovarske ulice i trotračne Ulice dr. Ante Starčevića. Konačno, navedeni zahvati u prostoru povećat će propusnu moć kompletnog prometnog sustava.
Kako ćemo se, očito u skoroj budućnosti, voziti ovim gradskim predjelom pogledajte u videu.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist