Grad

VIDEO Ovako će izgledati Lapadska obala

VIDEO Ovako će izgledati Lapadska obala

Gradonačelnik Andro Vlahušić je ususret sjednici Gradskog vijeća, na kojoj će se raspravljati o Proračunu za 2017. godinu, odlučio dubrovačkoj javnosti predstaviti projekt uređenja Lapadske obale.

-Za cjelovito uređenje 1. faze Lapadske obale od komunalne lučice Batala do zgrade Fakulteta Grad Dubrovnik je u Proračunu za 2017. godinu osigurao 18 milijuna kuna. Radovi na 1. fazi rekonstrukcije mogu započeti neposredno po usvajanju Proračuna i okončanju natječajnog postupka te se provesti u idućoj godini – obavijestili su iz Grada Dubrovnika.

Projekt uključuje proširenje prometnice, nogostup s obje strane ceste, nova parkirna mjesta te infrastrukturno i hortikulturno uređenje ukupnog poteza.

Uređenje Lapadske obale naslanja se na projekt rekonstrukcije Ulice Miljenka Bratoša na potezu od benzinske postaje na Orsanu do kružnog toka na Pošti Lapad za što je, također u proračunu za narednu godinu, osigurano 2,2 milijuna kuna.

I dok je još uvijek neizvjesno hoće li Proračun za 2017. godinu dobiti potporu Gradskog vijeća, u video simulaciji pogledajte kako bi Lapadska obala trebala izgledati nakon rekonstrukcije.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist