Politika

VIDEO Oporba “srušila” Vijeće

VIDEO Oporba "srušila" Vijeće

Nakon što dvije točke dnevnog reda nisu dobile potrebnu većinu glasova, vijećnica Dubravka Šuica vladajućoj koalicji predložila je prekidanje sjednice.

– Imam jedan konstruktivni prijedlog, budući da već dvije točke nisu dobile potrebnu većinu morat će se vratiti na odlučivanje. Da se ne bismo iscrpljivali, jer ćemo morati ponoviti raspravu predlažem da sjednicu prekinete. Ako ne, morat ćete jer nećete imati kvoruma, jer vam nedostaju tri vijećnika s kojima ste u koaliciji. Mi nismo s vama u koaliciji nego s građanima i ne želimo svima tratiti vrijeme. Zbog nezavisne liste i njihovog čelnika nemate većinu – govorila je Šuica.

Na to je predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti izjavila kako se čudi njenom prijedlogu.
– Ne tratimo vrijeme već raspravljamo o točkama koje su korisne građanima ovog grada. Mi ćemo glasati po svojoj savjesti ne vodeći računa imamo li potrebnu većinu ili ne.

Svatko odgovara za svoje postupke, te nastavljamo po usvojenom dnevnom redu dok postoje uvjeti za to – odgovorila je Muratti, a sve možete pogledati u našem videu.

Na to su vijećnici HDZ-a i HSS-a napustili sjednicu, što također možete pogledati u videu, u Vijećnici je ostalo 12 vijećnika, te za nastavak sjednice nije bilo kvoruma.

– Jako mi je žao što kolege nemaju odgovornost prema ljudima ovog grada. Ovo je politikantsvo – zaključila je Muratti prekinuvši sjednicu. 

http://youtu.be/9yyeKW5UlkU

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist