Županija

VIDEO Ljepote Korčule u četiri minute

VIDEO Ljepote Korčule u četiri minute

Od Marka Pola, preko prirodnih ljepota, hrane i vina do maslina i maslinovog ulja – video koji prikazuje otok Korčulu, a koji je nastao u sklopu EU projekta Well Olive.

Hrvatski partner u ovom projektu je Regionalna razvojna agencija DUNEA, koja je na području Dubrovačko-neretvanske županije organizirala nekoliko aktivnosti kroz projekt, a Korčula je, između ostalog, izabrana za predstavljanje s obzirom da su za sada jedino Korčulani nositelji EU zaštićene oznake izvornosti i zemljopisnog podrijetla za svoje maslinovo ulje. Španjolska blogerica Inma Gregorio Gomez, koja piše popularni travel blog ‘A World to Travel’.

i talijanski snimatelj Danis Strickner, boravili su u lipnju na otoku Korčuli, a rezultat su promotivni video, 10 turistički-gastro priča o Korčuli na blogu te puno objava i fotografija na Facebook stranici blogerice i samog Well Olive projekta . U Dubrovniku je, ujedno, u sklopu ovog projekta, u prosincu prošle godine, održan Experience Lab (XLab), nekonvencionalna radionica iz područja kreiranja, upravljanja i inovativnih oblika promocije turističkih ponuda koje nude dodatni doživljaj.

Kao i sam projekt, ova besplatna radionica bila je fokusirana na kulturu i tradiciju maslinovog ulja. Well Olive projekt, koji završava koncem ovog mjeseca, bio je usmjeren na razvoj održivog transnacionalnog proizvoda ruralnog turizma, uključujući zdravstvene i kulturne aktivnosti, biciklističke i pješačke ture, degustacije vina i hrane, na bazi ponude maslina i maslinovog ulja.

Pročitajte još

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist

VELIKI DOGAĐAJ ZA PELJEŠAC I OTOČANE Korčulani dobili CT uređaj u Domu zdravlja Korčula

Dulist